Syntyvyys on romahtanut-mikä neuvoksi?

HS kirjoittaa huolestuneena: Suomi putoaa muiden Pohjois­maiden kelkasta syntyvyydessä, eikä selitys löydy perinteisistä syistä:
”Jokin on menossa väärään suuntaan”, sanoo ruotsalais­professori.

Koti, uskonto, isänmaa ja kansallinen suvereniteetti ovat Suomen kansalle olleet ne turvalliset tukipilarit joiden varaan koko Suomi on alusta pitäen rakennettu. Miehen ja naisen, isän ja äidin muodostama ydinperhe on perinteellisesti ollut Suomessa vallitseva perhemalli ja myös valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Näin on siksi että 1) vain siinä voi syntyä lapsia ja 2) se on turvallisin ja luonnollisin ympäristö lapselle. Toki muutkin perhemallit ovat olleet jo jonkin aikaa mahdollisia.


Väheksymättä muita perhemalleja on Suomessa vallitsevaa kristinuskon mukaista perhemallia ja myös avioliittoa koskevia oppeja jatkuvasti pilkattu ja väheksytty ja perheen arvostus on laskenut. Väheksymättä naisten tasa-arvoa monet merkittävät ryhmätkään, mm. feministit eivät pidä perhettä juuri minkäänlaisessa arvossa. Päinvastoin julkisuudessa ihannoidaan perheettömiä uraa rakentavia miehiä ja naisia. 


Yleisesti ihannoidaan em. arvomuutoksen seurauksena “rohkeaa”  rajatonta seksuaalista vapautta joka perheellisellä johtaa kuitenkin usein uskottomuuteen ja tämä käytännössä lähes aina perheen hajoamiseen ja erittäin onnettomiin tilanteisiin lasten kannalta. 


Näin ei aikaisemmin ollut kun kristinuskon periaatteita arvostettiin ja niitä myös noudatettiin ja laissa oli perheen rikkomisesta selkeät sanktiot.


Em. syyt ovat aiheuttaneet tilanteen jossa perheen perustaminen ja lasten hankkiminen Suomessa varsinkin miehen mutta myös naisen kannalta on taloudellisesti ja uran kannalta erittäin riskaabelia. Tiedän että tämän myöntäminen ei ole kristinuskoa vastustaville omavoimaisille uraohjuksille ja poliittisille broilereille helppoa mutta jotain tarttis tehdä ja sassiin.Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu