Valtakunnansyyttäjä Toiviaiselle pakotteita USAsta? – tämän HS sensuroi 11.7.2021

Tämän päivän Hesarissa 11.7.2021 valtakunnan­syyttäjä Raija Toiviainen kertoo, miksi ”sananvapaus on edelleen voimissaan”. Onkohan Suomessa asia ihan näin ?

Yhdysvaltaisella “RealClear Politics” keskustelufoorumilla julkaistiin 28.5.2021 avoin kirje koskien Raija Toiviaisen toimintaa. Kirje on osoitettu USAn kansainvälisen uskonnollisen vapauden komissiolle (USCIRF).

Kirjeen allekirjoittajina on mm.

-Robert P.George McCormick oikeustieteen professori Princetonin yliopistosta
-Carlos Eire, T. L. Riggs-historian ja uskontotieteiden professori Yalen yliopistosta,
ja lisäksi lukuisia muita arvovaltaisia professoreita monista USAn yliopistoista.

Kirjeen mukaan “Suomen syyttäjäviranomainen on nostanut syytteet, jotka pakottavat Suomen papit ja uskovat valitsemaan vankilan tai luopumaan uskostaan.” ja “Toiviainen on syyttänyt tohtori Päivi Räsästä kolmesta ’etnisestä agitaatiosta’ johtuen avioliittoa ja seksuaalisuutta koskevan mielipiteensä ilmaisemisesta ja piispa Juhana Pohjolaa tohtori Räsäsen kirjasen julkaisemisesta”.

Kirjeen mukaan “Syyttäjä pyrkii ………. syytteillä ​​lähettämään yksiselitteisen viestin jokaiselle suomalaiselle: kukaan, joka pitää kiinni ………….uskontojen perinteisistä avioliitto- ja seksuaalikäsityksistä ei ole turvassa valtion häirinnältä, jos he, kuten piispa Pohjola ja tohtori Räsänen, ilmaisevat moraalisen ja uskonnollisen vakaumuksensa.”

Nämä syytteet ovat vakavia ihmisoikeusloukkauksia jotka rikkovat lukuisia uskonnonvapautta koskevia kansainvälisten sopimusten artikloita ja “syytetoimia ei voida ymmärtää ’vihapuhetta’ koskevan lain arkipäivän sovelluksina. …….. Syytteeseen paneminen on suoraa sortoa.”

Kirjeen kirjoittajat pyytävät USAn hallitusta määräämään taloudellisia seuraamuksia syyttäjä Toiviaiselle ja hänen avustajilleen sekä USCIRF:ää painostamaan hallitusta käyttämään laillisia valtuuksiaan ….ihmisoikeusrikkomusten uhrien auttamiseksi, mukaan lukien tri Päivi Räsänen ja piispa Juhana Pohjola ja mainitsemaan vuosikertomuksessaan Toiviaisen ihmisoikeusrikkomukset arvioidessaan uskonnonvapauden tilaa maailman maissa.

+20

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu