5000 osallistujaa Barcelonan konsertissa eilen

Catalan News lehden mukaan Barcelonan Palau Sant Jordissa pidettiin eilen lauantai-iltana ulkoilmakonsertti ’ Love of Lesbian’, johon osallistui 5000 juhlijaa. Erikoisuutena oli, ettei tarvinnut istua paikoillaan eikä pitää sosiaalisia etäisyyksiä eli sai hillua kuten rock-konserteissa ennenkin on ollut tapana. Poikkeuksena entiseen oli maskipakko ja samanpäiväinen negatiivinen Covid-19 testitulos.

Järjestäjien puolesta käytännössä kaikki osallistujat testattiin ja heille annettiin FFP2-tason maskit. Joulukuun 1000-henkisestä testitapahtumasta poiketen tilaisuuteen piti ostaa ennakkoon pääsylippu (20 € ?) eli eilinen tapahtuma oli ainakin osittain kaupallinen. Maakunnan hallinto piti tapahtumaa niin tärkeänä, että muun muassa Katalonian pääministeri, alue- ja kestävyysministeri sekä Barcelonan pormestari kunnioittivat läsnäolollaan tilaisuutta.

Järjestäjät ovat pyytäneet lupaa saada seurata osallistujien tartuntatilannetta, jotta tietoja voidaan hyödyntää seuraavia tapahtumia silmällä pitäen. Muutamat seuraavat päivät näyttävät, miten koronavirus pääsi leviämään tapahtuman vuoksi. Arvaan, että myös meidän kotimaiset järjestäjät seuraavat jännityksellä, oliko konsertti koronalinko vai oliko sillä vain vähäistä merkitystä koronan leviämiselle.

+1
JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu