AstraZeneca, Johnson & Johnson ja Sputnik V –  verisuonitukoksien riskit

The New England Journal of Medicine lehdessä 9.4.2021 oli artikkeli koronarokotteiden haittavaikutuksista, joihin kuuluu verisuonitukoksia ja trombosytopeniaa eli verihiutaleiden niukkuutta. Cronica lehti referoi tätä artikkelia, jossa arvioidaan AstraZenecan, Johnson & Johnsonin ja Sputnik V rokotteiden riskejä ja syitä em. ongelmiin.

Lähtöaineina AstraZeneca käyttää simpanssin adenovirusta, Johnson & Johnson ihmisperäistä adenovirusta 26 ja S-protiinia sekä Sputnik V adenovirusta 5 ja 26. Valmistusprosessit poikkeavat toisistaan, mutta enemmän selvityksessä on korostettu vapaana olevan DNA:n puhdistamisesta rokotteesta. Vuonna 1891 Moskovaan perustettu epidemiologian ja mikrobiologian Gamaleja-instituutti vastaa Sputnik V:n kehittämistyöstä. Laadun ja turvallisuuden takaamiseksi he käyttävät nelivaiheista puhdistustekniikkaa, joka sisältää kaksi kromatografiavaihetta ja kaksi virtaussuodatusta. Insituutista kerrotaan, että he ovat valmiita jakamaan puhdistusteknologiansa muiden rokotteiden tuottajien kanssa auttaakseen heitä minimoimaan haitallisten vaikutusten riskejä rokotuksissa. Ehdoista ei ole mainintaa.

Nyt kun Putinkin on saanut toisen Sputnik V rokotuksensa, Suomessa ollaan kiinnostuttu tästä rokotteesta. Tällä neuvotteluvauhdilla ehkä jo ensi vuonna mekin saamme kyseistä rokotetta ensimmäiset annokset käyttöömme.

+1
JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu