COVID-19 rokotetta kehitellään hintahaarukassa 2½ – 10 €/kpl

Lääkejätit kuten ranskalainen Sanofi, brittiläis-ruotsalainen AstraZeneca ja brittilläinen GlaxoSmithKline (GSK) käyvät täysillä kierroksilla saadakseen COVID-19 rokotteensa markkinoille ensimmäisenä. Venäläinen Sputnik V rokote tuli markkinoille vähän puskasta, sillä testaukset tuskin täyttävät länsimaisia kriteerejä. Sitä kuitenkin käytetään Venäjän lisäksi muun muassa Brasiliassa ja Venezuelassa.

Sanofi ja GSK viestittävät, että toiveissa on saada hyväksytty rokote ensi vuoden eli vuoden 2021 alkupuoliskolla käyttöön. Sanofin pääjohtaja Olivier Bogillot sanoi noin viikko sitten, että heidän tavoitteenaan on saada rokotteen kappalehinta pysymään alle 10 €. AstraZenecalta arvioidaan heidän rokotteensa hinnaksi 2½ €.

Safonin rokote Kevzara on kohdannut testauksen kolmannessa eli viimeisessä vaiheessa ennen hyväksyntää ongelmia ja siitä johtuen testaukset on ainakin osin keskeytetty. Samoin taisi käydä lääkejätti Rochen Actemra tai RoActemra rokotteen kanssa. Nämä takapakit kasvattavat yhteistyöhalukkuutta lääkejättien tutkimuslaitosten kesken.

JaakkoKorpi-Anttila

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu