COVID19-pandemian kustannustuet viinanmyyjille ja terveysalan ketjuille?

Koronaviruksen aiheuttaman haitan kustannuksia yritystoiminnalle valtionkonttori maksaa, jos hakee ja täyttää hallituksen asettamat vaatimukset. Näin eläkeläisenä tuntuu, että varsinkin viinanmyynnin turvaaminen on valtion toimesta pyritty ensisijaisesti turvaamaan. Taisi ministeri Lintilä jossakin kohtaa käyttää sanaa ”helikopteriraha” jaon perusteena. Näin ei varmaankaan ole tosiasiassa ollut eikä tule olemaan.

Terveysalan ketjut ilmeisesti ovat kärppänä mankumassa tukia, koska rahansiirrot veroparatiiseihin todennäköisesti monella alalla merkittävästi laskevat tilapäisesti, vaikka jossakin kohtaa asiakkaiden vaivat on hoidettava ja hinta on suurempi, kun vaivat yleensä odottaessa pahenevat. Mutta silloin perustellaan hyvää yritysjohtamitaa, kun kysyntä kasvaa roimasti. Kenenkään mieleen ei juolahda, että tarkasteltaisi myös tilinkauden tulosta jälkikäteen.

Hammaslääkärilehti kannustaa hakemaan tukia, joiden hakuaika päättyy tämän kuun lopussa. Jutussa oli esimerkkinä, että hammaslääkäriyrittäjä voi saada tukea, jos yritys osoittaa hakemuksessa erityisen painavat, koronapandemiaan liittyvät syyt. Olennaista on, kohtasiko yrityksen toimintaa jokin julkisoikeudellinen rajoitus ja että liikevaihdon lasku liittyy nimenomaan COVID19-pandemiaan eikä esimerkiksi kausivaihteluun.

Valtiokonttorin verkkosivulta ilmenee, että suurimman mahdollisen tukisumman, 500 000 euroa, olivat kuitanneet elokuun 11. päivään mennessä kaksi hammaslääkäriyritystä, Oral Hammaslääkärit ja PlusTerveys Hammaslääkärit.

JaakkoKorpi-Anttila

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu