Entinen tiedustelupäällikkö varoittaa Kiinan hegemoniasta

Kiinan maailmanherruus häämöttää jo lähitulevaisuudessa. Presidentit Xi ja Putin ovat onnistuneet saamaan länsimaat lähes kaaoksen partaalle. Saksan liittolaisten salakuuntelun vuoksi erotettu entinen tiedustelupäällikkö Gerhard Schindler on The Timesin haastattelussa varoittanut Kiinan soluttautumisesta lähes kaikkialle niin poliittisesti, taloudellisesti kuin teknologisesti.

Kiinan teknologia on niin edistyksellistä, ettei pystytä saamaan selville, käytetäänkö sitä muita vastaan pahoissa aikeissa. He tekevät asioitaan hyvin älykkäästi, ilman metelöintiä, mutta joka tapauksessa hämmästyttävän johdonmukaisella strategialla. Huolestuttavaa on, ettei Euroopassa edes huomata tätä käyttäytymistä eikä tiedetä mitä he rakentelevat. MAGA2020-mies hermostui ja aloitti julkisen kauppasodan. USA:n lisäksi esimerkiksi myös Saksa ja Ruotsi ovat torpanneet kiinalaisten Huawein ja ZTE:n yrityksen 5g-mobiilijärjestelmät. Suomi ei ole näin tehnyt.

Jos USA seuraa roomalaisten jalanjälkiä, niin suurvaltahegemonian huippu voi olla heidän osaltaan sivuutettu ja itätuuli riepottaa taas kerran länsisivistystä. Olisiko meidänkin aika katsoa, olemmeko liian tiukasti oikeassa seurassa pitkässä juoksussa ja hankkia vaikkapa kiinalaiset hävittäjät. Se tietysti olisi Putinille kauhistus joutua kahden kovan puristukseen.

JaakkoKorpi-Anttila

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu