Eurooppa islamilaistuu – Italiassa sopeutumishaasteita

Äärioikeistolainen puolue ’Italian veljet’ (Fratelli d’ Italia) varoittaa, että vuonna 2100 nykymenolla puolet italialaisista voi olla muslimeja. Yhtenä selittäjänä on syntyvyysindeksi, joka musliminaisilla on 2-kertainen italialaisnaisiin nähden. Toisena tulevat paperittomat turvapaikan hakijat, joista 78% on muslimeja. Viime vuonna kasvoi Italiassa asuvien ulkomaalaisten määrä muslimien osalta 127000:lla ja vastaavien kristittyjen määrä pieneni 145000:lla. Kuvissa on tammikuun 2019 joitain lukuja Italian maahan tulleiden kokonaistilanteesta.

Italiassa tehdyt mielipidekyselyt kertovat omaa tarinaansa maahan tulleista muslimeista. Kyselyyn vastanneista 85% sanoo, ettei kansalaisuutta voida myöntää, ellei hakija osoita riittävää italian kielitaitoa virallisessa kokeessa. 60% uskoo, että kasvot peittävän hunnun käyttö johtuu perheen painostuksesta. 80% vaatii, että imaamien vihasaarnat ja väkivaltaan kannustamiset ovat rangaistavia tekoja ja 56%, että saarnat moskeijoissa on pidettävä italiaksi. 55% uskoo, että muslimit haluavat säilyttää uskonnollisen identiteettinsä vaikka hyväksyvät maan lait ja 27% haluavat säilyttää omat lakinsa Italian lakien ohessa.

Columbian yliopiston emeritusprofessori italialainen valtiotieteilijä Giovanni Sartorin viimeisimmässä kirjassaan ’Tie ei minnekään’ selittää, miksi muslimien integroituminen yhteiskuntaan ei ole onnistunut eikä onnistu. Esimerkiksi hän on ottanut Intian, missä on 14 miljoonaa köyhää ja sorrettua muslimia, jotka tuhannen vuoden aikana eivät ole kyenneet sulautumaan valtaväestöön, vaan ovat edelleen vihaväleissä hindujen kanssa. Sieltä löytyisi integroijille paljon aineistoa. Islamilainen teokratia perustuu imaamien tulkitsemaan Allahin tahtoon eikä se sovellu länsimaiseen yleiseen itsemääräämisoikeuteen nojaavaan demokratiaan.

PS. Italia: asukasluku 60,5 miljoonaa, pinta-ala 301000 km², bkt 2026 mrd $; per asukas 33350 $ eli karkeasti Suomen kokoinen, asukkaista 11 kertaa enemmän, bkt 8,5-kertainen (asukasta kohti ¾ suomalaiseen nähden).

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu