Inflaation kurimuksesta

Ei ole pitkä aika siitä, kun teki tiukkaa, että jaksoi raahata 50 € ruokakassin kotiin. Ilmeisesti kunto on viime vuosina kasvanut kohisten, kun viime viikon 100 € ruokakassin jaksoin kantaa hyvin eikä tehnyt tiukkaakaan.

Espanjassa Podemos-puolueen sosiaalisten oikeuksien ministeri Ione Belarra on keksinyt kerätä irtopisteitä ja syyttää maan kahta suurinta supermarketketjua, Carrefour ja Mercadona, kohtuuttomasta voiton tavoittelusta, kun nämä ovat nostaneet hintojaan vetoamalla Ukrainan sodan mukanaan tuomaan inflaatioon.

La Razon- lehdessä epäillään ministeriä populismista, sillä voittomarginaalit ainakin edellisellä tilikaudella ovat olleet varsin kohtuullisia. Esimerkiksi Carrefour on saanut keskimäärin 100 € myynnistä 0,6 € voittoa jaettavaksi osakkeenomistajille. Mercadonalla oli vastaava luku 2,6 €. Ensi viikolla julistetaan viime tilikauden luvut, joten asia tarkentunee.

Itse oikeastaan jäin miettimään mahtavatko meidän supermarketit tyytyä näin pieniin voittomarginaaleihin, vaikka nyt ei enää tarvitse kerätä maamme kuluttajilta rahaa Venäjän laajennuksiinkaan.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu