Kiinasta Suomen rajanaapuri venäläisellä nykytulkinnalla?
Voisin kuvitella, että Xi Jinping – ellei naura röhötä – niin ainakin hymyilee moniselitteisesti, kun Putin organisaatioineen levittää ’faktaa’ siitä, mitkä kaikki alueet kuuluvat Venäjään. Jos tai kun Venäjän aloittama Ukrainan sota päättyy vuosien päästä, on myös Venäjä rutiköyhä, jolloin Xi ’huomaa’, että lähes koko Venäjä kuuluukin jo Putinin retoriikan mukaan Kiinaan. Siinä vaiheessa Putin & co. voivat vain nyökytellä päätään, jos sellainen on.
Mongolivaltakunta suurimmillaan noin vuonna 1279, pinta-ala 32 000 000 km² (Wikipedia)
Koko Venäjän valtakunta on itse asiassa mongolien ja viikinkien yhteisprojektin tuloksena syntynyt hallintoalue. Se syrjäytti jossain vaiheessa Kiovan hallintoalueen hegemonian.
Ilmoita asiaton viesti
Laiska-Jaakko taisi v.1610 kieppeillä pitää päämajaansa Moskovassa.
Hyvä muistaa vaikka vastaisen varalle.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä muistutus venäläisten historiasta. Valloittaminen ja ryöstäminen näyttävät olevan edelleen ihan normaalia tuolle porukalle.
Ilmoita asiaton viesti
Se mikä laulaen tulee se viheltäen menee. Pätee Venäjänkin tapauksessa. Varsinkin kun laittaa ”laulaen” sanan sijaan”ryöstäen” sanan.
Ryöstämisellä ja varastamisella saavutettu valta ei ole kestävää. Minkä Neuvostoliiton hajoaminen todisti.
Ilmoita asiaton viesti
Olemmeko oppineet mitään?
Ilmoita asiaton viesti
Ei niin mitään! Kaikki toistuu ja kiertää kehää Historiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta kauheesti on opettajia.
Ilmoita asiaton viesti
Minäkin osaan neuvoa naapuriani rahaasioiden hoidossa, mutta omat rahaasiat ovat jääneet rempalleen.
Ilmoita asiaton viesti
Blogisti: ”…jolloin Xi ’huomaa’, että lähes koko Venäjä kuuluukin jo Putinin retoriikan mukaan Kiinaan. Siinä vaiheessa Putin & co. voivat vain nyökytellä päätään, jos sellainen on…”
Napakymppi sanavalinta kirjoittajalta!
Ilmoita asiaton viesti
Muinaisen Mongolian valtakunta, joka tunnetaan myös nimellä Mongolien imperiumi, oli maailmanhistorian suurin yhtenäinen valtakunta. Sen suurin pinta-ala oli noin 24 miljoonaa neliökilometriä (9,3 miljoonaa neliömailia) 1200-luvun puolivälissä. Tämä valtakunta ulottui Aasiasta Eurooppaan, kattaen nykyisen Venäjän, Kiinan, Keski-Aasian, Lähi-idän ja osia Itä-Euroopasta.
Ilmoita asiaton viesti
Vedin vähän mutkia suoriksi, kun samaistin mongolien imperiumin ja Kiinan. Nykymongolia on itsenäinen 3 miljoonan asukkaan laaja maa Kiinan kyljessä. Kiinalaisia on lähes 500 kertaa enemmän kuin mongoleja.
Ilmoita asiaton viesti
Jep, Mongolia on jännä maa, oon menny junalla läpitte.
Ilmoita asiaton viesti
Kiina oli 750 vuotta sitten Mongolian imperiumin ’maakunta’ eli siinä mielessä voi katsoa olleensa Moskovan herra, jos niin haluaa tulkita.
Ilmoita asiaton viesti
Romaanissa ”Hytti no 6″on kuvaus Mongoliasta suomalaisen tytön näkökulmasta.
Ilmoita asiaton viesti
Nähty, aika kiva, ja oli siinä pätkässä paljonkin sitä tunnelmaa jota koimme junamatkallamme, Hki-Moskova-Ulan Bataar-Peking-Hanoi Vietnam
Ilmoita asiaton viesti
Minusta elokuva ei lainkaan vastaa alkuperäistä romaania. Olin pettynyt nähtyäni elokuvan. Kuuntelin viimeksi eilen teosta äänikirjana. Lukijana Pertti Sveholm.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjaa en olekaan lukenut, leffassa siperian junan tunnelman maistoi ja haistoi.
Ilmoita asiaton viesti
Varsinainen kirja on upea ja sattuva kuvaus venäjän maasta. Voitti aikanaan Finlandiapalkinnon. Lukijan esitys on myös sattuva ja nautittava.
Yritin 80-luvulla varata paikan Siperian junaan, mutta se ei ollut mahdollista silloin VR:n kautta vaan olisi hoideltava aikanaan Moskovasta kun VR olisi ensin minut sinne toimittanut. Lippujen alustava hinta arvio olisi ollut yli 5000 fim ja Finnairin edestakainen lippu Pekingiin maksoi noin 4200 fim, joten matkustin Finnairilla.
Ilmoita asiaton viesti
Ok, kiitos. Me oltiin reisussa -90 luvulla, jumatka Helsingistä Moskovaan ja sieltä Pekingiin maksoi 3800 markkaa. Matkaan kuului kaksi päivää Moskovassa oppaalla. Tarkastettiin siellä sitten kaikki tärkeimmät paikat. Mutta hei joo, voitkin lukea koko jutun tästä -> https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/jallerajala/252623-junamatkojen-junamatka/
Ilmoita asiaton viesti
Niin se kehitys kehittyy. 80-luvulla minulle VR väitti ettei Suomesta voinut ostaa matkalippuja Neuvostoliittolaiseen junaan. Myynti tapahtui silloin vain Moskovasta eikä sitä voinut edes varata Helsingistä
Myöhemmin matkustin Leningradista – Moskovaan ja Neuvostolaiseen junaan piti ostaa matkalippu bulvanin välityksellä. Moskovasta Helsinkiin lippu myytiin soraan minulle Moskovan asemalta.
Ilmoita asiaton viesti