Kirkko keskellä makuuhuonetta

Britanniassa anglikaaninen kirkko tunnustaa täydellisesti vain heterosuhteisen avioliiton eikä hyväksy samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Vain avioliitossa olevilla on lupa harjoittaa seksiä.

Vuoden lopussa UK:ssa siviilioikeuden puolella astuivat lopullisesti voimaan uudet säädökset, joiden mukaan sallitaan samaa sukupuolta oleville pareille samat oikeudet omaisuus-, perintö- ja veroasioissa kuin avioliiton osapuolille sekä siviiliavioliitto sama sukupuolta olevien kesken laillistettiin.

Näistä syistä piispat antoivat pastoraalisen ohjeen, jonka mukaan seksin harjoittaminen on hyväksyttävää vain avioliitossa, jolla nähdäkseni he ymmärtävät vain kirkollista avioliittoa. Kirkko hyväksyy samaa sukupuolta olevien yhteisasumisen, mutta heidän tulee pidättäytyä seksistä. Ohjeessa perusteltiin asiaa seuraavasti: ”Muu kuin heteroseksuaalisessa avioliitossa harjoitettu seksi ei täytä Jumalan tarkoitusta ihmiselle”.

Nähtäväksi jää, kuinka pikkutarkasti britit piispallista ohjetta noudattavat ja vaatiiko kirkko esimerkiksi kameravalvonnan jokaisen samaa sukupuolta olevaan kotiin. Vuosisataisia perinteitä korostava kansa varmaan enemmän tulkitsee moraalikoodia kuningatar Elisabeth I:n esimerkkiä noudattaen. Tällaisia ajatuksia synnytti La Nacion lehden artikkeli, joka pohjautui The Guardianin juttuun.

JaakkoKorpi-Anttila

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu