Kommunismi ja natsismi ovat sama asia

Brexit ja Turkki ovat vieneet lähes kaiken mediahuomion ja ehkä siksi EU parlamentin 19.9.2019 hyväksymästä kauaskantoisesta päätöslauselmasta koskien natsismin ja kommunismin tuomitsemista ei kirjoitettu juuri riviäkään. Kommunismin ja natsismin ’pyhä allianssi’ vahvistettiin 23.8.1939 Molotov-Ribbentrop sopimuksella ja se avasi ’virallisesti’ ovet toiseen maailmansotaan.

Lauselmassa todetaan, että monet Euroopan maat joutuivat kärsimään kommunistisesta diktatuurista ja miehityksestä lähes puoli vuosisataa toisen maailmansodan jälkeen. Diktatuuri riisti näiltä vapaudet, itsemääräämisoikeudet, ihmisarvot ja -oikeudet sekä sosiaalisen talouskehityksen. Siinä mainitaan myös, että Venäjä itse on myös kommunistisen totalitarismin uhri ja maan demokraattinen kehitys on tukahdutettu. Edelleen hallinto, oligarkit ja propagandistit pyrkivät monin tavoin valkaisemaan kommunismin rikoksia ylistäessään neuvostototalitarismia.

Vuodelta 1998 on arvio, että natsismi tappoi 25 miljoonaa ihmistä ja kommunismi noin 100 miljoonaa. Siten julkisilla paikoilla ei tule ylistää sen paremmin natsismia kuin kommunismiakaan. Eräät ajattelijat ovat viestittäneet, että nousussa ovat poliittiset uskonnot, jotka selittävät elämää poliittisten ideologioiden kautta. Natsismi ja kommunismi lupasivat parempaa tulevaisuutta kannattajilleen ja siten tältä osin täyttivät uskonnon tunnusmerkistön. Natsismi ja kommunismi ovat räikeimmät esimerkit tästä.

Lähde: linkki

JaakkoKorpi-Anttila

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu