Koronatukea Italian kansanedustajille

Italiassa kansaedustaja ansaitsee 13000 €/kk ynnä 5000 €kk kulukorvauksena, mikä ei kaikille näytä riittävän. Viisi kansanedustajaa on anonut pandemian aiheuttamien vaikeuksien kattamiseksi tukea, se on myönnetty ja he ovat sen kuitanneet. Maaliskuussa ja huhtikuussa kumpanakin tuki oli 600 € ja toukokuussa 1000 €. Se on saanut myös nimen ”covid bonus”.

Ensisijaisesti tuki oli tarkoitettu esimerkiksi arvonlisäverovelvollisille, itsenäisille työntekijöille ja kausityöntekijöille, joille koronaviruspandemia on aiheuttanut merkittävää haittaa. Tukea on jaettu yhteensä 6,9 mrd € ja osalliseksi ovat päässeet myös poliittiset broilerit kuten eräät pormestarit sekä alue- ja kunnanjohtajat, joita lehtitietojen mukaan on tähän mennessä paljastunut 2000 henkilöä.

Edellä mainitut kansanedustajat kuuluvat tiettävästi ääripuolueisiin eli La Ligaan, Viiden tähden liikkeeseen ja Italia Vivaan. Näiden johtajat kuten Italian ulkoministeri Luigi di Maio (Viiden tähden liike) ja Matteo Salvini (La Liga) ymmärrettävistä syistä tuomitsivat menettelyt.

Kun tukikriteerit ovat etelässä tällä tasolla, niin täältä pohjoisesta katsoen ei aina tahdo ymmärtää, miksi 750 mrd tukipaketti on niin ehdottoman tärkeä EU:n pelastamiseksi.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu