lmaisunvapauden hehkuttaminen voi olla hengenvaarallista

Pariisin pohjoispuolella sijaitsevassa esikaupungissa tšetšeenimies Abdoullakh Anzorov murhasi ranskalaisen keskikoulun opettajan Samuel Patyn runsaat neljä kuukautta sitten, koska opettaja oli ilmaisunvapautta opettaessaan näyttänyt oppilailleen Charlie Hebdo lehdessä aikoinaan esitettyjä Muhamedin pilakuvia. Nyt Pariisin länsipuolella sijaitsevassa Trappesin kaupungissa filosofian opettaja Didier Lemaire ilmoitti jokin aika sitten ottavansa myös tämän aiheen esiin ilmaisunvapautta ja islamilaisuuden leviämisen estämistä käsittelevällä oppitunnillaan. Trappesin kaupunginjohtaja Ali Rabeh pitää tätä sodanjulistuksena islamisteja vastaan. Rabehin vanhemmat ovat marokkolaissyntyisiä maahanmuuttajia ja hänellä on poliittisia kytköksiä äärivasemmistoon.

Tappouhkauksien saattelemana Lemaire katsoi olevansa muslimien ”julkinen vihollinen” ja siten pakotettu eroamaan oman ja koulun turvallisuuden vuoksi sekä pidättäytymään ainakin toistaiseksi opetustehtävistä. Nyt Lemairen turvana on jatkuva poliisivartiointi. Ranskassa on 5 -7 miljoonaa muslimia eli lähes joka kymmenes tunnustaa islamin uskoa, joten ei ole ihme, että kaupungeista löytyy kaupunginosia, joita on vaikea tunnistaa ranskalasiksi, koska samaa käyttäytymistä, sosiaalista kanssakäymistä ja asumista tavataan enemmän muualla maailmassa.

Esimerkiksi Pariisin reuna-alueilla sijaitsevissa kaupunginosissa islamismi on turmellut miesten käyttäytymisen eikä sillä ole mitään tekemistä Ranskan tapojen ja sosiaalisen kanssakäymisen kanssa. Jos pohjoisafrikkalainen nainen uskaltaa istua kahvilapöydässä, jossa on vain miehiä, hän joutuu syrjinnän ja halveksunnan kohteeksi tai jos hän ei ole pukeutunut miesten mielestä kuten hänen pitäisi, he voivat sylkeä häntä kohti tai loukata häntä vaikkapa uhkaamalla raiskauksella.

Ranskan hallituksen käsittelyssä on lakiehdotus, jonka pitäisi torjua islamia lähtien sen syvimmistä juurista, uskonnollisuudesta ja kulttuurista. Lemaire arvioi, että taistelu islamia vastaan on pitkä, koska kriisin juuret ovat hyvin syvällä, mutta laki voi olla hyvä ensimmäinen askel.

Poimintoja Wikipedista: *Muslimi (on islaminuskon tunnustaja. Kirjaimellisesti se tarkoittaa ”hän, joka alistuu Jumalalle)”. * Islam (’alistuminen’, vanha nimitys muhamettilaisuus) on maailman toiseksi suurin uskonto, jolla on 1,6 miljardia kannattajaa. * Se jakautuu kahteen pääsuuntaukseen, joista enemmistönä on sunnalaisuus (n. 90 %) ja vähemmistönä šiialaisuus (n. 10 %). * Islamin ytimen ilmaisee sen lyhyt uskontunnustus (šahada): ”Ei ole muuta jumalaa kuin Allah, ja Muhammed on hänen lähettiläänsä”. *

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu