Paavin pallia heilutellaan

Valeuutiset eivät Italiassakaan ole harvinaisia. Siellä tietyt lehdet spekuloivat paavi Franciscuksen eroamisen mahdollisuuksista, koska väittävät hänen terveydentilaansa rasittavan vakavan syövän. Vatikaani kiistää jyrkästi paavin sairauden ja eroaikeet sekä korostaa, että vasta kun Jumala kutsuu, paavi luopuu Pietarin sormuksestaan.

Nykyinen emerituspaavi Benediktus XVI (Joseph Alois Ratzinger) ei kestänyt katolisen kirkon sisäisiä väärinkäytöksiä, vaan uupui ja erosi vuonna 2013. Paavi Franciscus toi julkisuuteen kirkon piirissä rehottavan pedofilian ja erotti tylysti siihen syyllistyneet. Esimerkiksi Bostonissa hiippakunta joutui myymään kirkkoja ja muita omistamiaan rakennuksia, jotta se pystyi maksamaan korvauksia pedofiiliuhreille.

Muistetaan, että paavin pankki (Banco Ambrosiano) kaatui 1982 ja pankin puheenjohtaja Roberto Calvi löytyi saman vuoden kesäkuussa kuolleena hirttosilmukasta Blackfriars Bridge-sillan alta Lontoosta. Arvio on, että mafia auttoi solmunteossa. Järjestelmä mafioiden rahanpesuineen näyttää jatkuneen ja nyt vaihteeksi tutkitaan Vatikaanissa kirkon eri hyväntekeväisyysrahastojen väärinkäytöksiä. On helppo kuvitella, että mafiat edelleen vaikuttavat Vatikaanissa, vaikka usea mustakaapu on saanut sieltä lähteä. Myös voi arvata, etteivät meneillään olevat tutkimukset edistä mafioiden toimintaa.

Paavi Franciscus on saanut joitain tappouhkauksia, mutta vastustajat ilmeisesti yrittävät kuluttaa hänet loppuun mahdollisimman nopeasti painostamalla, kuten kävi hänen edeltäjälleen. Nämä asiat eivät estä paavia panostamasta nyt humanitaarisen käytävän luomiseen Afganistaniin sekä menemästä ensi syyskuussa Sloveniaan ja Unkariin.

+2
JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu