Pakolaisaaltoa odotellessa

YK:n arvion mukaan syyrialaisia pakolaisia ja siirtolaisia on tällä hetkellä on 6,7 miljoonaa. Turkin hyökkäys Syyrian kurdialueelle tulee lisäämän tätä lukua merkittävästi eikä Eurooppaan suuntautuvalle pakolaisten määrälle näy loppua.

Syyrian pakolaisongelmaa suurempi tai ainakin yhtä suuri on kuitenkin chavististen mafioiden hallitsemasta Venezuelasta lähteneet ja lähtevät siirtolaiset, joita Etelä-Amerikan pakolaisjärjestön mukaan nälän ja sairauksien työntämänä on naapurimaissa ensi vuonna jo yli 7 miljoonaa. Kun ruoka ja lääkkeet ovat kansalta loppu ei siirtolaisuuteen aseita tarvita. YK:n sopimuspakolaisia on seuraavasti eri maissa: Kolumbia 1408000, Peru 768000, Chile 288000 ja Ecuador 263000.

Maailmanpankki ja IMF arvioivat, että vastaanottajamaiden kokonaiskustannukset ovat vuositasolla 1,5 mrd $. Maat saavat YK:lta ja kansainvälisiltä järjestöiltä vain 200 $ avustusta jokaista siirtolaista kohti. Toivoa paluusta Venezuelaan siirtolaisilla ei ainakaan lähivuosina ole. Vertauksen vuoksen voi mainita, että kansainvälinen apu vuodessa jokaista syyrialaispakolaista kohti on 5000 $.

Lähde:  https://www.elespanol.com/opinion/tribunas/20191007/venezuela-millones-migrantes-ignorados-mundo/434826516_12.html

JaakkoKorpi-Anttila

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu