Perinnekulttuuri politiikan varjossa

Kulttuuriväen hätähuuto koskee enempi kapeita osa-alueita, joita tosin on runsaasti. En ole huomannut, että yksikään puolue tai poliitikko suree valtakunnallista väestöä koskevaa kansankulttuurin ahdinkoa, tarkoitan lava- eli sosiaalitanssia. Se ei saa julkista tukea mistään, mutta toimittaa jokaisesta myydystä lipusta 10 % valtiolle. Esimerkiksi kansallisoopperan jokaista myytyä lippua tuetaan julkisin varoin yli 200 €:lla.

Myöntää täytyy, että lavatanssi ei edistä minkään puolueen etuja, koska tanssilavoilla ei harrasteta vastakkainasettelua eikä ihmisiä jaeta ryhmiin. Lavatanssi on tehoton työkalu poliittisen ideologian levittämiseen. En muista, että tanssilavalla olisi kiistelty tosissaan politiikasta, uskonnosta tai jääkiekosta. Vastakkainasettelu puuttuu lavoilta, mikä on politiikalle myrkkyä.

Liian syvä yhteiskuntarauha tekee politiikasta jos ei mahdotonta niin ainakin vaikeaa, kun kiistanaiheet puuttuvat. Politiikan tekemisessä tarvitaan vihollista, ellei sellaista ole, niin se tehdään tai haetaan vaikka kiven alta. Lavatanssi toimii juuri päinvastoin eli loiventaa eri poliittisten ja sosiaalisten kantojen eroja. Se korostaa tasavertaista suhtautumista toisia ihmisiä kohtaan ja kunnioittaa jokaisen oikeutta ihmisarvoiseen elämiseen.

Muun muassa politiikassa, uskonnoissa ja urheilussa tavoitellaan paremmuutta ja tämä on lavatanssille vierasta. Kilpatanssista en sano mitään, kun se ei ole sosiaalitanssia.

+6
JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu