Putinin seuraavaa siirtoa arvuutellaan
Yhdysvaltain Venäjän-suurlähettiläänä, Barack Obaman apulaisulkoministerinä ja CIA:n arvostettuna johtajana toiminut Bill Burns on Yhdysvaltain virkamies, jolla on ehkä heistä eniten henkilökohtaisia vuorovaikutuksia Vladimir Putinin kanssa. Vuonna 2019 julkaistussa muistelmassaan Burns paljastaa, että Venäjän johtajan merkittävin piirre on ”hänen intohimonsa kontrollointiin, joka perustuu jatkuvaan epäluottamukseen useimpia hänen ympärillään olevia kohtaan, olivatpa ne sitten Venäjän eliitin tai ulkomaisten johtajien keskuudessa”.
Putinin ajatelutapaa ja maailmankuvaa ovat vaalineet sekä hänen KGB-upseerikoulutus että lapsena ja teini-iässä saamansa kokemukset Leningradin ilkeillä kaduilla sodanjälkeisinä vuosina. Putin itse on sanonut, että tässä kaupunkikontekstissa ”heikot lyödään”. Hän itse on selittänyt julkisesti, että hänen maailmankatsomuksensa tulee suoraan 1800-luvulta: kansainvälinen järjestys, jossa ainoa asia, jolla lopulta on merkitystä, on sotilaallinen (tuli)voima. Hänen vihollisensa puolestaan elävät 2000-luvulla.
Onko Vladimir Putin todella niin nihilistinen sosiopaatti, joka ei välitä ihmishengestä, että käyttäisi ydinaseita vihollisiaan vastaan? Vai onko hän pikemminkin fiksu neuvottelija, joka käyttää ydinuhkaa saadakseen myönnytyksiä kilpailijoiltaan? Nämä ovat kysymykset, jotka pitävät muun muassa Amerikan diplomaatit, kenraalit ja vakoojia hereillä. Ainakin tähän asti MAD (Mutually Assured Destruction) -doktriini on auttanut luopumaan kaikista maailman johtajista, jotka olisivat saattaneet joutua kiusaukseen käyttää ydinaseita huolimatta uhasta kostoiskuun, mikä merkitsisi satojen miljoonien ihmisten kuolemaa ja kokonaisten kaupunkien tuhoutumisen. Voittajia ei olisi. Mutta nyt asiat näyttävät muuttuneen.
Hävinnyt ja kaiken menettänyt diktaattori voi bunkkeristaan määrätä massiivisen ydinaseiskun minne hyvänsä, koska tietää oman aikansa loppuvan joka tapauksessa.
Eri asia on toteuttavatko hänen lähipiirinsä sellaista. Monilla on harhaanjohtava käsitys, että Putinilla olisi joku punainen nappula, josta yksin voisi painaa. Jos sellainen on hänelle annettu, niin se on vain rekvisiittaa. Jokainen ymmärtää kuinka monimutkainen prosessi joukkotuhoisen ydinaseen matkaan saattaminen ja maalittaminen on ja kuinka paljon porukkaa sellaisessa operaatiossa on välttämätöntä olla mukana.
Taktisia ydinaseita voidaan kyllä tiukan paikan tullen harkitusti käyttää strategisiin maaleihin kun varmistutaan, ettei omaa porukkaa ole lähettyvillä.
Ilmoita asiaton viesti
Pelkään pahinta.
Kaikki tehtävä, ennen tuollaisen valtaantuloa. Nyt on myöhäistä, tai ollaan paljon jäljessä.
Varovaisuusperiaate korostuu.
L..
En ole tästä ajatuksesta satavarma. Kulttuuri ja aika voi tehdä paljon, kun tavanomaiset ei toimi.
Esimerkki tästä: https://kauppa.minervakustannus.fi/sivu/tuote/pako-jonka-piti-olla-mahdoton/2502797 (päähenkilö).
Ilmoita asiaton viesti
Kiire.
9.5.2022 häämöttää.
Oma veikkaus on että ”pitää järjestää” jokin voitontapainen tilanne jostakin kahakasta.
Sitten siirtyy Kremlin varjoihin varjoihin..ehkä joku ”ohjusnäytös” jossa voi näyttää olevansa diktaattori edelleen…
Näillä on ollut tapana kuolla 69 ikäisenä…(Kim Jong-il, Gaddaf, Hussein…)
Ilmoita asiaton viesti
Jaska hei,
Putin teki jo seuraavan siirtonsa 10.2.2007 Munchenin Turvallisuuskokouksessa. Silloin hän ”julisti sodan” länttä vastaan.
Mitä tulee Ukrainan sotaan, Putin voi julistaa 9. toukokuun voiton päivänä Punaisen torin paraatissa Ukrainan hyökkäyksen tämän vaiheen voiton.
Putin tarvitsee konfliktin jatkumista Ukrainan kanssa, joten sota jatkuu vielä pitkään.
Jos asia kiinnostaa enemmänkin, kannattaa lukea ”historioitsija” Putinin essee 21.6.2021 ja venäläisen filosofin Ivan Ilinin kirjoituksia…
Ilmoita asiaton viesti
”Putin tarvitsee konfliktin jatkumista…”
– Entä jos Putin on lopulta ainoa henkilö, jolla tuo tarve on? Jatkuuko mättäminen aina vain?
Ilmoita asiaton viesti