Sivilisaation raja kulkee nyt Viron ja Venäjän välissä

Näin otsikoi tänään El Pais Viron puolustusministerin Hanno Pevkurin sanoneen haastattelussaan. Hän on kovin huolissaan EU:n penseydestä antaa Ukrainalle riittävää määrää tilanteen vaatimaa puolustusmateriaalia. Nykyisellä menolla sivilisaation rajana on kohta Atlantin valtameri.

Kun liukastuu ja jalka menee poikki, niin paras tai ainoa hoitomuoto ei siinä tilanteessa ole antaa neuvoja terveellisestä ruokavaliosta. Analogiaa jälkimmäiseen ’hoitoon’ on EU:n suhtautumisessa Ukrainan kriisiin. Esimerkiksi Merkelin aikainen Saksan strategia ’Business First’ saisi jäädä näissä oloissa joksikin aikaa taka-alalle. Pelkällä oman asian lyhyen tähtäimen etujen ajamisella ja sofistikoinnilla olemme kohta tilanteessa, että Ukrainassa avun tarvitsijat loppuvat ja EU:n (Naton) itse on otettava vastuu sivilisaation rajan pysyvyydestä ja tartuttava aseisiin.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkänen ei turhaan vetoa, että nyt on kiireesti ja merkittävästi lisättävä aseapua Ukrainalle, jotta höpötys diplomatiasta, tulitauosta ja rauhasta saisi jotain konkretiaa, jota Putinkin ymmärtää.

+7
JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu