Suomi esimerkkimaana Argentiinassa

Suomen suurlähetystö vastasi presidentti Alberto Fernándezin lausuntoihin koskien viestintäpalveluja Euroopassa ja erityisesti Suomessa. Muun muassa esimerkiksi Ruotsi on asian noteerannut. Ainakin Buenos Aresissa ilmestyvät arvovaltaiset lehdet, La Nación ja Clarin, ovat Sanna Marinin kuvan kanssa asiaa puineet. Fernández puolusteli päätöstään, että viestintäpalvelut ovat ”julkisia” ja ”välttämättömiä” ja siksi jäädyttiin hintataso vuoden loppuun asti. Siinä sivussa myös koronaepidemia sai osansa ja Ruotsi selitteli päätöksiään siitä.

Mainitsematta presidenttiä lausunnossaan Suomen suurlähetystö totesi lausunnossaan, että valtio takaa pääsyn välttämättömiin palveluihin, mutta toimijoiden välillä edistetään ”avointa kilpailua” ilman valtion puuttumista maksutariffeihin. Suurlähetystö sanamuoto meni jotenkin seuraavasti: ”Suomen markkinat perustuvat yleensä toimijoiden väliseen avoimeen kilpailuun, mikä edistää suurempien valintojen ilmapiiriä ja kilpailukykyisiä hintoja kuluttajille. Hallituksen tavoitteena on luoda markkinaympäristö, joka tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia, edistää vientiä ja palveluita. ”

Brasilia närkästyi Buenos Aresin terveysministerin arvioista koronakuolemien suuresta määrästä (25000 – 30000 kuollutta) johtuen ”Bolsonaro-opin” epäonnistumisesta. Tällaiset lausunnot paljastavat halua herättää kiistoja ystävällismielisten maiden välille.

Fernández suututti huhtikuussa Chilen presidentti Sebastián Piñeran, kun hän sanoi, että Chilessä uusien tapausten määrä 100 000 asukasta kohti oli korkeampi Chilessä (31,2) kuin Argentiinassa (4,2). Fernández ei ’huomannut’ mainita, että Argentiinassa testausmäärät olivat mitättömän alhaisia.

Buenos Airesin kuvernööri Axel Kicillof väitti jossakin konferenssissa, että ns. ”tiukka karanteeni” oli voimassa Barcelonassa, vaikka näin ei ollut. Espanjan suurlähetystö reagoi toteamalla: ”Barcelona tai muu osa Espanjan aluetta ei ole karanteenissa, ei tiukassa eikä minkäänlaisissa”.

Maan hallitus on sittemmin laittanut sordiinon päälle koskien Euroopan viestintäpolitiikkaa.

JaakkoKorpi-Anttila

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu