Syyllistymmekö sotarikosten tukemiseen

Jos näen, että joku on hutkimassa huljalla naapuria ilmeisenä tarkoituksena tämän tappaminen, niin pitääkö minun heti reagoida muuten kuin seurata tilanteen kehitystä vai tempaisenko haulipyssyn seinältä ja hihkaisen että lopeta tai losautan?

EU:n vitkastelu ja diskuteeraus Ukrainan tapauksessa näyttää siltä, ettei tosiasiallista apua riittävässä määrin ja oikeaan aikaan (= heti) haluta edes antaa. Venäjä tietää tämän ja käyttää aikaikkunaa hyväkseen. Talouspakotteet eivät auta niitä ukrainalaisia, jotka menehtyvät seuraavan suurhyökkäyksen aikana, kun riittävää torjuntavoimaa Ukraina ei ole saanut EU:lta kauniista lupauksista huolimatta.

Ymmärrän, että sodan pitäminen hiljaisella liekillä vuosi kaudet takaa sotatarviketeollisuudelle ympäri maailmaa varmat tulot vuosiksi, mutta ukrainalaisille tällainen tietää kansanmurhan uhriksi joutumista EU:n ja muiden ’auttajien’ avustuksella. Uskon, että historian syyttävä sormi tulee osoittamaan EU:a Venäjän sotarikosten avustajana, ellei riittävä apu Ukrainalle lähde heti liikkeelle.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu