Uhkakuvissa löytyy – koronavirus

Suomessa viimeisen vuorokauden aikana on ollut 37 tartuntatapausta eli 6,7 tapausta lisäystä miljoona asukasta kohti. Toistaiseksi se on vähän, jos verrataan tilannetta muualla Euroopassa, missä covid-19 tartuntoja vuorokaudessa miljoonaa asukasta kohti oli: Ranska 70, Espanja 72, Saksa 20. Eli jos meillä tilanne olisi sama kuin Ranskassa tai Espanjassa, niin meillä olisi noin 400 tartuntatapausta vuorokaudessa.

Minkä suurusluokan kanssa saatamme kohta painiskella, antaa Madridin ja sen neljän pahiten saastuneen eteläisten kaupunginosien tilannekuva elokuun kahden ensimmäisen viikon ajalta jonkinlaista osviittaa. Seuraavat luvut ovat kahden viikon tartuntatapauslisät 100 000 asukasta kohti: Madrid 232, Usera 529, Carabanchel 402, Puente de Vallacas 400 ja Villaverde 379.

Toivottavasti lokakuussa Helsingissä on erilainen tilanne kuin nyt Userassa eli kahden viikon aikana tartuntojen määrä lisääntyy vähemmän kuin 3500. Tällaisten uhkakuvien luulisi kannustavan pesemään käsiä sekä pitämään maskeja ja suojaetäisyyksiä. WHO varoittelee, että 20-, 30- ja 40-vuotiaat levittävät enenevässä määrin covid-19 virusta, useinkin tietämään. Kun hallitus ei uskalla sulkea juottoloita, pitäisi jokaisen järkevän pysyä niistä poissa.

JaakkoKorpi-Anttila

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu