Valtiovarainministeriössä tieto kulkee jouheasti – luulisin

Pääministerin aamupalan varjoon on osittain jäänyt tutkivan journalismin julkisen taustoittamisen osalta valtionvarainministerin vaihdos. Vanhanen lähti paistamaan kananmunaa aamupalakseen ja Alastaro – Oripää akselilta astui ministeriötä emännöimään topakka Annika Saarikko. Wikipedian mukaan hän käsittelee VM:n asiat lukuun ottamatta kuntaministerille kuuluvia asioita, joita hoitaa ainakin jossakin mielessä hänen alaisensa 2. valtiovarainministeri, kuntaministeri Sirpa Paatero (SDP). Uskoakseni varmaan esimerkiksi ministeriön henkilöstöhallinto on Saarikon peukalon alla.

Enempi sattumalta silmiin osui Iltalehden kirjoitus keskustapuolueen viime syyskuun Oulun puoluekokouksesta. Haastattelun kohteena oli myös Saarikon aviomies Erkki Papunen, juristi, VM:n neuvotteleva virkamies. Saarikko ja Papunen tunnetaan punamultapariskuntana. Papunen on sosiaalidemokraatti, työskentelee VM:ssä juristina ja valmistelee kunta- ja aluehallinto-osastolla sote-uudistusta. (Wikipedia).

Kuvio vaikuttaa kovasti kätevältä, kun VM:ä johtaa Saarikko, toisena VM:n ministerinä Paatero vastaa kunta- ja sote-asioista sekä Papunen Paateron alaisena toimii asiantuntijana ja esittelijänä. Mielestäni nyt ei ainakaan pitäisi valittaa, etteikö tieto kulje ministeriön sisällä. Toinen asia sitten on tulevatko jossakin kohtaa jääviysasiat vastaan, tuleeko keittiön kautta poliittista ohjausta yli normaalin käytännön tai onko Paatero puun ja kuoren välissä.

+2
JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu