Vastuu ja sen pakoilu Ukrainan sodassa

Ukrainalle on luvattu esimerkiksi miljoona tykistön ammusta. Nyt käydään kauppaa ihmishengistä. Ihmetellään, mistä ostetaan, kuka valmistaa. Aika on rahaa mutta myös ihmishenkiä. Kaikessa on järjetöntä vitkuttelun makua.

Ensimmäiset sotarikolliset on nyt sitten nimetty. Mutta tässä sodassa on paljon tekopyhyyttä sekä sotarikollista ajattelua ja toimintaa. Läntinen rikoskäsite pitää sisällään myös myötävaikuttamisen ja puuttumattomuuden sen estämiseen varsinkin, jos siihen on mahdollisuus ja tietoisuus. Kun pyöritellään kuukaudesta toiseen päätöksiä Ukrainan auttamisessa ja avun oikea-aikainen toteutuminen vaarantuu tai jopa estyy, niin kyllä mahdollisesti rikollisuuden tuntomerkit täyttyvät. Historia näyttää, kaivetaanko sotarikollisia myös ’omista’.

Siten tässä tilanteessa tulee mieleen, että päättäjien kitsastelu ja vitkuttelu tekee näistä osasyyllisiä sotarikokseen. Vaikea sanoa kumpi tuo enemmän uhreja sotavankien teloittaminen vaiko luvatun ja järkevän avun epääminen tai hidastaminen.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu