Vastuunkantajat

Pikku hiljaa ministerit ovat alkaneet ilmestymään median eteen muissakin kuin suruvaatteissa, kun pysyvää suruliputusta ei ole valtakuntaan määrätty. Olemme katselleet läntistä, vapaamielistä naapuriamme pitkin nenänvartta, kun siellä koronakuolleisuus on toista luokkaa kuin meillä. Suomessa ”mennään terveys edellä”, mikä selkokielellä tarkoittaa äänestäjät edellä.

Ruotsissa kansan kokonaisetu on pisteytetty korkeammalle kuin meillä. Jos meillä mentäisiin lasten ja nuorten hyvinvointi edellä, niin en jurputtaisi ollenkaan niin paljon. Mutta se, että vähiä resurssejamme priorisoidaan hoivakotien asiakasmäärien turvaamiseen venyttämällä lähes väkipakolla sairaiden vanhusten viimeisiä elinpäiviä vaikka hoitohenkilökunnan turvallisuuden kustannuksella, tuntuu ylimitoitetulta.

En keksi tähän muuta selitystä kuin, että kiillotetaan poliittista kilpeä seuraavia vaaleja varten. Poliittisesti lapset ja nuoret eivät ole niin tärkeitä, kun heillä ei ole äänioikeutta. Jokaisella puolidementoituneella vanhuksella on äänioikeus ja hän sitä itsenäisesti käyttää vaikka ’avustajan’ myötävaikutuksella. Kun tällaisissa oloissa vanhusten hyvinvointi on laitettu selkeästi lasten ja nuorten edelle, riskeerataan kansan hyvinvointi pitkällä tähtäimellä.

Jos kerran 70 vuotta täyttäneet laitetaan karanteenin omaisiin olosuhteisiin, niin samalla voisi nämä poistaa koronanviruksen kuolleisuusluvuista, ja todeta tämän ikäisten kuolleen vanhuuden riuduttamina tms.

JaakkoKorpi-Anttila

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu