Vestigia terrent, ”jäljet pelottavat” kannabiksen laillistamisessa

Huumepolitiikka on osa kansainvälistä toimintaa, jolla omia etuja sekä ehkä omaa kansaa suojellaan ja vastapuolta heikennetään arveluttamin keinoin. Esimerkkeinä vaikkapa 1800-luvun Oopiumisodat ja nykyiset Venzuelan, Pohjois-Korean ym. rosvohallitusten ansaintalogiikat huumeilla. Vapaan huumepolitiikan uskontunnuksena on ’edistys’ ja ilmeisten vahinkojen peittely.

Huumeiden hyväksymiskulttuurin edistäminen on se ’Troijan hevonen’, jolla tieteelliset todisteet huumeiden haitallisuudesta häivytetään päätösvaltaisten ihmisten mielistä. Huumeiden kulutuksen normalisointiin kuuluu ensi vaiheessa kannabiksen vapauttaminen, sen vaikutusten minimoiminen, kaikkien ennaltaehkäisevien ohjelmien ja kaikkien terveydenhuoltojärjestelmien arveluttava kritiikki. Niiden aiheuttamista haitoista ei puhuta ja esimerkiksi aivotutkimusten tulokset niiden aiheuttamista vahingoista kielletään.

in ’Troijan hevonen’ toimii suurten taloudellisten ja ideologisten etujen ajajana. Huumeiden käyttö (alkoholi, kannabis , ..) leviää yhteiskuntaan täydellä voimalla pandemian tavoin, kun päättäjien käsitykset on ensin saatu muokattua unohtamaan haitat ja havittelemaan suuria verotuloja.

Argentiina on hyvä esimerkki siitä, mitä kaikkea huumeet ovat tuoneet tullessaan. Siellä näyttää aika paljon tukeuduttavan USA:ssa tehtävään huumehaittojen tutkimustoimintaan. Mutta jos kuvittelee kannabiksen laillistamisen tuovan jotain autuutta yhteiskuntaamme, kannattaa lukea edes seuraavien linkkien takana olevat tekstit, joista ainakin minulla tarvittaessa avautuvat myös englanninkieliset käännökset:

https://www.laprensa.com.ar/El-caballo-de-Troya-518922.note.aspx

https://www.laprensa.com.ar/Farsa-la-legalizacion-de-la-marihuana-526122.note.aspx

https://www.laprensa.com.ar/Poderoso-caballero-es-don-dinero-519985.note.aspx

https://www.laprensa.com.ar/Drogas-a-donde-vamos-517620.note.aspx

https://www.laprensa.com.ar/Lavadero-y-drogas-anomia–508131.note.aspx

https://www.laprensa.com.ar/Lavaderos-y-drogas-462357.note.aspx

https://www.laprensa.com.ar/La-nueva-izquierda-y-la-marihuana-462154.note.aspx

https://www.laprensa.com.ar/El-jefe-de-la-Sedronar-senalo-que-hay-que-trabajar-para-bajar-los-danos-que-producen-el-alcohol-y-la-marihuana-454796.note.aspx

https://www.laprensa.com.ar/La-marihuana-intereses-que-la-promueven-464894.note.aspx

https://www.laprensa.com.ar/La-marihuana-cotiza-en-Wall-Street-462733.note.aspx

https://www.laprensa.com.ar/Transitamos-la-era-del-cannabis-464452.note.aspx

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu