YK syyttää Pohjois-Koreaa pankkivarkauksista

YK:n asiantuntijoiden suorittamissa tutkimuksissa on päädytty arvioon, jonka mukaan Pohjois-Korea on hakkeroinut pankkitilejä ja sitä kautta tehnyt virtuaalivarkauksia vuoden 2019 ja marraskuun 2020 välisenä aikana yli 316 miljoonan dollarin edestä rahoittaakseen ydin- ja ballistiikkaohjelmiaan. Viime syyskuussa tehtiin salaisia siirtoja kryptovaluutalla 281 miljoonan edestä ja kuukautta myöhemmin 23 miljoonalla ja jäljet johtavat Pohjois-Korean suuntaan.

Maan hakkerointitaidot paljastuivat vuonna 2014, kun se oli kohdistanut kyberhyökkäyksen Sony Pictures Entertainmentia vastaan kostoksi elokuvasta ’The Interview’.

Myös epäillään, että Pohjois-Korea on vuonna 2016 varastanut noin 81 miljoonaa dollaria Bangladeshin keskuspankilta ja vuonna 2017 noin 60 miljoonaa dollaria Taiwanin Far Eastern International -pankilta.

Maa kävi neuvotteluja USA:n kanssa erilaisten pakotteiden poistamiseksi vastineeksi ohjelmiensa lopettamisesta. Neuvottelut kuitenkin pysähtyivät sen jälkeen, kun entinen presidentti Donald Trump ja johtaja Kim Jong-un pitivät Hanoissa vuonna 2019 mönkään menneen huippukokouksen.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu