Turvallisuuskysely

Ulkopoliittinen instituutti järjesti turvallisuuskyselyn kansanedustajille.

Esiin nousi myös kyberturvallisuus. Miten pystytään torjuman tällaiset uhat, jotka voivat lamauttaa yhteiskunnan.

Ongelma on se, että Suomesta puutuu organisaatio, joka hoitaisi tätä osa-aluetta. Siihen pitäisi palkata vartavasten ammattitaitoista työvoimaa.

Tuli myös esille, että reservistä määrättäisiin kyberturvallisuuden hoitoon osaajia. Nyt sitten tulee heti mieleen,  että ilman palkkaako. Sekä olisi absurdia.

Pandemioiden torjunta on myös turvallisuustehtävä. Kävin korona rokotuksesta ja ihailin, miten hyvin se oli järjestetty. Mietin myös että saavatko nämä työntekijät palkkaa, vai tekevätkö he tätä arvokasta ihmisten suojelua isänmaallisuudesta. Ilman kysymättä tulin johtopäätökseen, että he saavat palkkaa.

Palkattoman työn teettäminen on illuusio orjatyövoimasta.

Oli myös esillä,  että yritykset osallistuisivat valtiollisen kyberuhkien torjuntaan. Tämä ei onnistu, koska yritykset ovat kansainvälisiä ja eivät kotimaistakaan yritykset voi riskeerata  liiketoimintaa ilman veloitusta.

Suomi on tosiasian edessä, että tänne muodostuu ammattiarmeija, kuten on muissa Euroopan maissa. Se ei sulje pois reserviin koulutusta riittävässä, mutta kohtuullisessa määrin.

 

 

0
jaakkosaarinen09
Helsinki

Olen markkinataloutta ja länsimaista yksilöoikeutta kannattava. Toimin tässä yhteydessä unilukkarina.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu