Yhteistyöllä eteenpäin

Julkilausuma 26.8.2013
Kokoomuksen Jyväskylän valtuustoryhmä

Yhteistyöllä eteenpäin

Viime päivinä on julkisuudessa ja erilaisissa kahvipöydissä käyty keskustelua Jyväskylän kaupungin päätöksenteosta ja jopa henkilösuhteista. Avoin keskustelu varsinkin julkisesta hallinnosta on paikallaan.

On selvää, että ylintä päätösvaltaa kaupungissa käyttää kuntalaisten vaaleilla valitsema kaupunginvaltuusto ja näin pitääkin olla. Tulee muistaa, että valtuusto on omilla päätöksillään hyväksynyt esimerkiksi kaupungin talousarviot. On epäreilua syyllistää talouden haasteista vain virkamiehiä, sillä aiempina vuosina luottamusmiehet ovat lähes aina lisänneet kaupungin kustannuksia verrattuna virkamiesten esityksiin. Virkamiehille kuuluu valmisteluvastuu, mutta ylimpinä päätöksentekijöinä ovat valtuutetut, joiden pitää myös kantaa vastuu tekemistään päätöksistä.

Kaupunginhallituksella on keskeinen rooli valtuuston päätösesitysten laatimisessa. Tarvittaessa kaupunginhallitus tai sen puheenjohtaja voi myös reagoida otto-oikeudellaan viranhaltijoiden päätöksiin.

Kokoomuksen mielestä nyt tarvitaan vahvaa tahtoa yhteistyöhön. Aina emme ole asioista samaa mieltä, mutta demokratiaan kuuluu että erilaisista mielipiteistä huolimatta saadaan aikaan päätöksiä.

Kokoomuksen valtuustoryhmä on jatkossakin valmis rakentamaan hyvää ja luottamuksellista yhteistyötä kaikkien poliittisten ryhmien ja viranhaltijoiden kanssa. Asiat eivät ratkea riitelemällä ja syyllisiä etsimällä vaan hyvällä yhteistyöllä.

Kokoomuksen Jyväskylän valtuustoryhmän puolesta,

Jaakko Selin
puheenjohtaja

 

0
jaakkoselin
Kokoomus Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Syntyperäinen jyväskyläläinen Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu sekä tarkastuslautakunnan puheenjohtaja.
Maakuntahallituksen jäsen ja maakuntavaltuutettu Keski-Suomen liitossa.
Suomen kuntaliiton valtuuskunnan jäsen Keski-Suomesta.
#yrittäjät #Jyväskylä #Kokoomus #keskisuomi #JKLvaltuusto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu