Jyväskylä hyväksyi palvelualoitteen

Kaupunginvaltuusto on tänään päättänyt äänin 34-32, 1 tyhjä hyväksyä valtuustoaloitteeni ja ottaa kokeilukäyttöön palvelualoitteen ensimmäisenä suurena kaupunkina Suomessa. Hienoa ja kiitos valtuusto, tuntuu upealle kun on saanut olla tien raivaajana tässä Suomen Yrittäjien valtakunnallisen tavoitteen osalta (SY:n kunnallisvaaliohjelma 2012).

Aloitteeni hyväksymisen puolesta äänestivät yksimielisesti Kokoomusryhmä, Vihreät ja kristilliset sekä lähes yksimielisesti Keskusta. Aloitetta esitettiin hylättäväksi Kimmo Suomen (SDP) toimesta ja Kommunistien tukemana, mutta onneksi valtuusto päätyi rohkeasti tukemaan aloitettani. Ikävää että demarit olivat asiaa vastaan, toisaalla siis tarjoillaan yrittäjille suklaata ja käytännön toimissa ei haluta kokeilla uutta. Perussuomalaisten kielteinen kanta oli ikävä asia mutta ei yllättävää.

Tästä on hyvä lähteä eteenpäin, onhan Jyväskylän kaupunki taas edelläkävijän roolissa. Palveluseteleistä alkanut upea kehitys saa jatkoa, toivottavasti menestyksekkäästi.

Alkuperäinen aloite sekä taustamateriaalia tästä.

Lämmin kiitos kaikille aloitetta puoltaneille, alla puheenvuoroni valtuustossa.

* * *

Jyväskylän kaupunginvaltuustossa 26.1.2015

Arvoisat valtuutetut

”Rohkeasti aikaansa edellä – Jyväskylä.”

Näin todetaan Jyväskylän kaupungin uunituoreessa strategiassa, jonka kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan viime joulukuussa. Tätä me olemme myös olleet, onhan Jyväskylä tunnettu esimerkiksi palveluseteleiden edelläkävijä koko valtakunnassa. Palveluseteleiden käytöllä olemme lisänneet kuntalaisten valinnanvapautta, hallinneet kustannuksia sekä vaikuttaneet positiivisesti koko seudun yritystoiminnan kehittymiseen.

Olemme tältä osin varmasti olleet edelläkävijöitä myös elinkeinopolitiikassa, mutta mitä tämä strategian kirjaus ”Rohkeasti aikaansa edellä” – tarkoittaa meille tulevaisuudessa? Mikä on se seuraava elinkeinopoliittinen avaus, mistä Jyväskylä voitaisiin tuntea myös tulevina vuosina ja mitä jyväskyläläiset yrittäjät voisivat esitellä kansallisilla kentillä yhtä ylpeinä kuin palveluseteliä? Voisiko vastaus tähän kysymykseen löytyä Suomen Yrittäjien valtakunnallisesta kunnallisvaaliohjelmasta 2012 (Yrittäjyys luo elinvoimaa)? Voisiko vastaus tähän kysymykseen olla palvelualoitteen ottaminen käyttöön ensimmäisenä suurena kaupunkina Suomessa?

Ottamalla palvelualoitteen kokeilukäyttöön Jyväskylässä olisimme rohkeasti aikaamme edellä ja tekisimme valtuustona konkreettisen teon elinkeinopolitiikan saralla. Tämä on myös viesti jonka yrittäjäkenttä on varsin suorasanaisesti ilmaissut, niin paikalliselta tasolta kuin myös valtakunnalliselta tasolta. Miksi emme siis tarttuisi tähän mahdollisuuteen?

Arvoisat valtuutetut

Jaksan uskoa että julkinen keskustelu asian tiimoilta sekä hyvä valmistelu on varmasti hälventänyt aiheeseen liittyviä, mielestäni perusteettomia pelkoja. Nähdään palvelualoite yhteisenä mahdollisuutena ja hyväksytään yhteistyössä sen kokeilu Jyväskylässä. Näin saamme varmasti aikaiseksi makean yllätyksen yrittäjille ja muille paikallisille toimijoille.

0
jaakkoselin
Kokoomus Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Syntyperäinen jyväskyläläinen Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu sekä tarkastuslautakunnan puheenjohtaja.
Maakuntahallituksen jäsen ja maakuntavaltuutettu Keski-Suomen liitossa.
Suomen kuntaliiton valtuuskunnan jäsen Keski-Suomesta.
#yrittäjät #Jyväskylä #Kokoomus #keskisuomi #JKLvaltuusto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu