Jyväskylän pyykki-rumba tutkittava – sanomalehti Keskisuomalaisessa 8.2.2011 julkaistu kirjoitus

Jyväskylän kaupungin järjestämän ja hankintalain vaatiman kilpailutuksen tuloksena kaupungin pyykit pesee Virossa tarjouskilpailun voittanut yritys.

Menettely on saanut osakseen kritiikkiä kaupunkilaisten ja paikallisten yrittäjien keskuudessa. En minäkään pidä mallista, missä paikalliset yritykset eivät toteuta tällaista palvelua.

Toisaalta tähän tarjouskilpailuun ei tietääkseni tullut tarjouksia paikallisilta yrittäjiltä joten heidän valitsemisensa olisi ollut mahdotonta.

Pyykinpesusta Virossa on käyty paljon keskustelua. Suomen Kuvalehden (28.1.) juttua käsiteltiin myös Keskisuomalaisessa 29.1.

Jos uutisoinnin tiedot pitävät paikkansa ja pätevät myös Jyväskylän osalta, on arvioitava täyttyvätkö ehdot sopimuksen irtisanomisesta tai purkamisesta. Odotan kaupungilta pikaista selvitystä asiassa esimerkiksi kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Näin selvityksestä tulisi myös julkinen.

Emme missään tapauksessa saa antaa ulkomaisille yrityksille mitään erivapauksia palveluita kilpailutettaessa. Jyväskylän kaupungin on osoitettava, että havaittuihin epäkohtiin puututaan eikä epäselvyyksiä hyväksytä.

Samat pelisäännöt kaikille, niin kilpailu on reilua. Se on myös paikallisten yritysten etu.

JAAKKO SELIN yrittäjä, kansanedustajaehdokas (kok.) Jyväskylä

 

0
jaakkoselin
Kokoomus Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Syntyperäinen jyväskyläläinen Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu sekä tarkastuslautakunnan puheenjohtaja.
Maakuntahallituksen jäsen ja maakuntavaltuutettu Keski-Suomen liitossa.
Suomen kuntaliiton valtuuskunnan jäsen Keski-Suomesta.
#yrittäjät #Jyväskylä #Kokoomus #keskisuomi #JKLvaltuusto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu