Kankaan alueen yritysvaikutukset – kirjoitus on julkaistu Suur-Jväskylänlehdessä 9.2.2011

Viimeisen vuoden aikana on käyty laajaa keskustelua ja arvailua Kankaan paperitehdasalueen tulevaisuudesta ja kohtalosta. Välillä alueelle on oltu sijoittamassa jotakin kyseenalaista ideaa kuten sairaalaa, välillä taas jotain hyvinkin mielenkiintoista ajatusta. Faktaa kuitenkin on, että Jyväskylän kaupunki hankki alueen omistukseensa ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat vasta työn alla. 

Koska alueen hankinnassa turvauduttiin poikkeukselliseen keinoon, eli etuosto-oikeuteen, on syytä asettaa tiettyjä odotuksia alueen kehittämiselle. Keskeinen peruste alueen hankinnassa oli korvaavien työpaikkojen saaminen alueelle ja elinkeinopolitiikan huomioiminen alueen kehittämisessä. Tämä tavoite on pidettävä mielessä alueen tulevaisuutta suunniteltaessa. 

Vuonna 2010 Jyväskylän kaupungin yhtenä kehittämishankkeena oli päätösten yritysvaikutusten arviointi, lyhyemmin YRVA. Päätösten yritysvaikutusten etukäteisarvioinnilla voidaan ennakoida tulevien päätösten, esimerkiksi kaavoituksen, vaikutuksia yritystoiminnalle ja kunnan kehitykselle. Tämän toimintamallin käyttö on myös yksi Suomen Yrittäjien keskeisiä tavoitteita. Jyväskylän kaupunki on siis ollut edelläkävijä ainakin joissakin elinkeinopoliittisissa asioissa. 

Näin merkittävästä hankkeesta kuin Kankaan alueen kehittämisestä YRVA-prosessin toteuttaminen on mielestäni enemmän kuin paikallaan.  

 

Jaakko Selin (kok)

kaupunginvaltuutettu

kansanedustajaehdokas

Jyväskylä

0
jaakkoselin
Kokoomus Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Syntyperäinen jyväskyläläinen Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu sekä tarkastuslautakunnan puheenjohtaja.
Maakuntahallituksen jäsen ja maakuntavaltuutettu Keski-Suomen liitossa.
Suomen kuntaliiton valtuuskunnan jäsen Keski-Suomesta.
#yrittäjät #Jyväskylä #Kokoomus #keskisuomi #JKLvaltuusto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu