Linjakasta lukiopolitiikkaa?

Olemme saaneet mediasta lukea tyrmistyttäviä esityksiä Jyväskylän lukioita koskien. Käsittämättömin esitys on, että lakkautettaisiin maamme vanhin suomenkielinen oppikoulu, eli Jyväskylän Lyseon lukio sekä historiallinen Voionmaan lukio. Tällaista esitystä ei kerta kaikkiaan voi edes kuvitella todeksi sivistys- ja koulutuskaupunki Jyväskylässä.

Merkittävin perustelu koulutuskuntayhtymän laatimassa lukioverkkoselvityksessä on, kuinka kalliiksi Lyseon ja Voionmaan lukion remontit tulevat. Tätä ongelmaa ei tuntunut olevan silloin, kun Jyväskylän kaupunginvaltuustossa päätettiin lukiokoulutuksen siirrosta koulutuskuntayhtymään, vaikka remonttitarpeet olivat jo silloin tiedossa. Viesti kuntayhtymän suunnasta oli, että lukioilla ei ole mitään pelättävää ja investoinnit hoidetaan. Henkilökohtaisesti vastustin siirtoa ja äänestin vastaan, mutta nyt pahimmat pelkoni näyttävät tulevan vastaan. Valitettavasti.

Vuosina 2008-2009 koulutuskuntayhtymän ja sen johtajan Hannu Salmisen taholta vakuutettiin että lukioilla ei ole mitään pelättävää ja kuntayhtymä huolehtii Lyseon ja Voionmaan remonteista. Käytettiinhän tätä yhtenä keskeisenä perusteluna koulutuksen siirrolle kuntayhtymään että kaupungin ei tarvitse tehdä näitä investointeja kun ne siirtyvät kuntayhtymän vastuulle. Siksi jopa myytiin Lyseon ja Voionmaan kiinteistöt tasearvolla kuntayhtymälle. Mielestäni on törkeää luottamushenkilöiden aliarviointia, että annetuista lupauksista ollaan lipeämässä.

Tehtävät ratkaisut eivät myöskään saa vaarantaa erityiskoulujemme asemaa, eli Voionmaan urheilulukion tai Lyseon IB-linjan toimintaa. On hyvä huomioida, että IB-luvat on myönnetty juuri Lyseon lukiolle eikä niitä saa vaarantaa. Kokonaan oma keskustelunsa on sitten se, että mikä on lukioyksiköiden oikea koko.

Minun Jyväskyläni on koulutus- kulttuuri ja liikuntakaupunki. Nämä ovat olleet vahvuutemme ja toivon niiden olevan sitä myös jatkossa. En voi hyväksyä, että koulutuskuntayhtymän toimenpiteillä lakkautetaan osa kansallista historiaa ja sivistystä. Kuntayhtymän on vastattava aiempiin lupauksiinsa ja toteutettava sekä Lyseon että Voionmaan remontit. Tarvittaessa kaupungin on annettava asiasta suurimman omistajan konserniohje, tähän olen kaupunginhallituksen jäsenenä valmis.

Mikäli kaikki lupaukset lukiokoulutuksen kehittämisestä petetään ja ollaan tekemässä suuri virhe kansallista historiaamme kohtaan, tulee arvioida koulutuskuntayhtymän toiminta ja ääritilanteessa palautettava koko 2. asteen koulutus suoraan Jyväskylän kaupungin hoidettavaksi tarvittaessa purkamalla koko kuntayhtymä.

 

 

0
jaakkoselin
Kokoomus Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Syntyperäinen jyväskyläläinen Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu sekä tarkastuslautakunnan puheenjohtaja.
Maakuntahallituksen jäsen ja maakuntavaltuutettu Keski-Suomen liitossa.
Suomen kuntaliiton valtuuskunnan jäsen Keski-Suomesta.
#yrittäjät #Jyväskylä #Kokoomus #keskisuomi #JKLvaltuusto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu