Kauppapalvelut Kukkulalle

Sairaanhoitopiiri on myymässä vanhan keskussairaalan aluetta yksityisille kiinteistösijoittajille. Pidän kehitystä hyvänä, jotta julkisia pääomia saadaan irrotettua vanhoista kiinteistöistä ja kohdennettua uuden sairaala Novan mukanaan tuomiin kustannuksiin. Vanhan sairaalan alue lähtee myös toivottavasti vauhdikkaasti kehittymään uuteen käyttöönsä Hippoksen ja uuden sairaala Novan välimastossa. Alueelle voi tulla jopa tuhansia uusia asukkaita.

Mikäli kauppa on toteutumassa, on edessä alueen kaavoitus missä on syytä edetä pikaisesti alueen keskeisen sijainnin vuoksi. Kaavoituksessa on syytä kiinnittää huomiota siihen, että Kukkumäen alueella ei tällä hetkellä ole lainkaan lähikauppaa. Lisäksi joukkoliikenteen reitit painottuvat Keskussairaalantien suuntaan, eikä Kukkumäen kautta kulje juurikaan vuoroja.

Kukkulan alueen kaavoituksessa on alkuvaiheessa mahdollistettava alueen asukkaita palvelevat lähikauppapalvelut. Nämä varmuudella lisäävät uuden kaavoitettavan alueen vetovoimaa tulevaisuudessa ja kysyntää 24/7 toimivan keskussairaalan lähettyvillä varmasti olisi.

Jaakko Selin
Kaupunginvaltuutettu (kok)
kunnallisvaaliehdokas
Kukkumäki

*

Kirjoitus on ensimmäisenä julkaistu Keskisuomalainen-lehden mielipidepalstalla 28.5.2021.

0
jaakkoselin
Kokoomus Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Syntyperäinen jyväskyläläinen Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu sekä tarkastuslautakunnan puheenjohtaja.
Maakuntahallituksen jäsen ja maakuntavaltuutettu Keski-Suomen liitossa.
Suomen kuntaliiton valtuuskunnan jäsen Keski-Suomesta.
#yrittäjät #Jyväskylä #Kokoomus #keskisuomi #JKLvaltuusto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu