Menestystä aluevaaleihin – miksi en ole ehdokkaana

Aluevaalien ehdokaslistat on jätetty 14.12.2021 ensimmäistä kertaa ja vaalit odottavat tammikuussa. Niin myös Keski-Suomen Kokoomus on jättänyt täyden 86 ehdokkaan listan. Tälle upealle listalle myös minun ääneni menee ja tuo joukkue tulee tekemään upean tuloksen!

Minä en ole aluevaaleissa ehdokkaana.

Miksi en ole ehdokkaana, vaikka minua listalle myös pyydettiin?

Olen aloittanut Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtajana elokuun 2021 alussa. Tässä roolissa edistän ensisijaisesti Jyväskylän kaupungin etua ja kaupungin edunvalvonta on keskeinen tehtäväni. Olen tehnyt kaikki ratkaisuni tämän tehtävän ehdoilla, enkä ole ollut ehdolla missään muissakaan vaaleissa (kuten minkään osuuskunnan, seurakunnan, vesiosuuskunnan tms).

Vaikka juridista esteellisyyttä olla ehdolla aluevaaleissa ei ole, niin koin että minun on paljon helpompi olla viemässä tätä kuntahistorian suurinta muutosta eteenpäin ilman  monimutkaisia sidonnaisuuksia. Jokainen voi arvioida, kuinka olisi tapahtunut esimerkiksi Jyväskylän kaupungin omistamien tilojen ja hyvinvointialueen vuokrasopimusten yhteensovittaminen kun toimin kaupungin tilapalvelun puheenjohtajana ja jos olisin ollut samaan aikaan hyvinvointialueen päätöksentekijä.

Rooli on oltava selvä

Viime aikoina olen myös joutunut ottamaan kantaa sairaanhoitopiirin asioihin, pohjautuen Jyväskylän kaupunginvaltuuston ja -hallituksen päätöksiin. On syntynyt ikäviäkin päätöksiä joita ei ehkä voi sanoa hyviksi, mutta kenties välttämättömiksi. Jos valittavissa on huonoja vaihtoehtoja niin jollakin niistä on vain mentävä eteenpäin. On varmasti perusteltua, että keskityn Jyväskylän ja Keski-Suomen kuntien näkökulmien edistämiseen sote-muutoksen yhteydessä enkä pyri ”istumaan usealla jakkaralla” tässä historiallisessa muutostilanteessa. Näin koen roolini olevan varsin selkeä sekä minulle että kaikille muillekin maakunnan toimijoille.

Haluan lämpimästi toivottaa onnea erityisesti Kokoomuksen joukkueelle. Aluevaaleissa on paljon asioita, joita on syytä puolustaa. Kuten Jyväskylän palvelusetelikäytännöt, hyvät kokemukset ulkoistetuista terveyskeskuksista sekä monet muut tärkeät asiat. Tulen tekemään omalta osaltani työtä yhteistyökykyisten ihmisten eteen. Eri listoilla.

Tällä kirjoituksella ei ole tarkoitus kuvitella, että olisin ollut eriomainen ehdokas tai edes saanut suurta äänimäärää aluevaaleissa. Haluan julkisesti perustella ratkaisuni, koska tiedän olevan ihmisiä jotka miettivät miksi en ole ehdokkaana.

0
jaakkoselin
Kokoomus Jyväskylä

Syntyperäinen jyväskyläläinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja sekä Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu.
#yrittäjät #Jyväskylä #Kokoomus #keskisuomi #JKLvaltuusto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu