Tänään on päivä, kun tapahtuma-ala astuu esiin.

Tapahtumien ammattilaiset kokoontuvat tänään mielenilmaukseen Helsingin Kansalaistorille ja eduskuntalolle. Suomen tapahtumatalot, -tilat ja -toimistot valaistaan punaiseksi illalla kello 18 alkaen.

Minut tuntevat varmasti tietävät, että en ole tavannut osallistua mielenosoituksiin vaan olen seurannut niitä ennemmin terassin puolelta (mutta kohteliaasti). Näin myös nyt osallistun tähän tapahtumaan omalla tavallani.

Käytin tapahtuma-alasta puheenvuoron Kokoomuksen yrittäjätapaamisessa 8.9.20 Teamsin välityksellä juuri ennen tapahtuma-alan mielenilmauksen alkua.

Osallistuin juuri ennen Tapahtumateollisuus ry:n mielenilmauksen alkua Kokoomuksen yrittäjätapaamiseen etäyhteydellä Jyväskylästä. Tilaisuuteen osallistuivat myös Kokoomuksen pj Petteri Antti Orpo sekä tuore vpj Elina Lepomäki sekä muita kansanedustajia. Nostin keskustelussa esiin Tapahtumateollisuus ry:n terveiset seuraavilla kärjillä, jotka nyt ovat varmuudella saavuttaneet Kokoomuksen johdon.

  • Tapahtumateollisuus on toimiala, jonko toiminta käytännössä estettiin 13.3.2020.
  • Kyseessä on 2,35 miljardin arvoinen toimiala, josta uhkaa koronakriisin vuoksi kadota kuluvana vuonna jopa 1,5 miljardia euroa.
  • Lomautettujen työntekijöiden ja vailla työtä olevien yksinyrittäjien määrä on noin 9000 henkilöä.
  • Lisäksi kuluneen kesän aikana jäi työllistämättä jopa 136 000 tapahtumien tilapäistyöntekijää.

Omina lisäyksinäni toin esiin huolen suuresta määrästä alalla toimivia mikroyrittäjiä sekä freelancereita. Heidän tilanteensa on hälyyttävä, sillä esimerkiksi freelancerit putoavat usein työttömyysturvassa yrittäjien ja palkansaajien väliselle harmaalle alueelle. Alan osaaminen on vaarassa murentua, mikäli nämä osaajat menetetään.

Toisena nostona esitin toivomuksen valtion suuntaan, että tehkää päätöksiä. Hallituksen suunnasta esitetyt toiveet, kehoitukset tai suositukset ovat täysin eri asia kuin viranomaisten virkavastuulla tekemät päätökset. Näillä voi olla alan yrittäjille merkittävä vaikutus, esimerkiksi vakuutusturvassa tai sopimusehdoissa (peruuko viranomainen tapahtuman vai perutaanko se muuten vain).

Tapahtuma-ala on tänä vuonna kohdannut todellisia vaikeuksia ilman omaa syytään kun toiminta on estetty. Koitetaan siis yhdessä tukea tapahtuman järjestäjiä, artisteja, alan osaajia sekä muita toimijoita. Kiitos teille kaikille jotka kuulette tämän toimialan viestin.

Ilman tapahtumia ei tapahdu mitään

+1
jaakkoselin
Kokoomus Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Syntyperäinen jyväskyläläinen Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu sekä tarkastuslautakunnan puheenjohtaja.
Maakuntahallituksen jäsen ja maakuntavaltuutettu Keski-Suomen liitossa.
Suomen kuntaliiton valtuuskunnan jäsen Keski-Suomesta.
#yrittäjät #Jyväskylä #Kokoomus #keskisuomi #JKLvaltuusto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu