Hallituksella aihetta skumppaan, bissen ja maustekurkkuihin

Hallituksella menee Hesarin uuden gallupin mukaan hyvin lähes 68 prosenttia kansasta antaisi tukensa nykyiselle hallituspohjalle, jos nyt pidettäisiin eduskuntavaalit. Hallituksen tytöt ja voisivat aivan rauhassa viettää juhlaillan skumpan,  bissen ja maustekurkkujen keralla Königstedin  kartanon saunalla, tai jossakin muussa julkisessa omistuksessa olevassa lepäilytilassa. Suomi on kaikilla mittareilla hyvä maa, jopa Financial Timesin mielestä.

 

Mielestäni gallupeja tulisi aina verrata ensisijassa kyselyn kohteena olevien  vaalien edellisiin tuloksiin. Tällä tavalla verrattuna, kuva hallituspuolueiden menestyksestä korostuu entisestään sillä näiden puolueiden yhteinen kannatus vuoden 2011 eduskuntavaaleissa oli 63 prosentin luokkaa. Voi sanoa, että oppositio on epäonnistunut.

 

Hesarin gallup mittasi kannatusta ajatellen myös kunnallisvaaleja. Tässäkin mittauksessa hallituspuolueet pärjäsivät. Vertailun tekemistä edellisin kunnallisvaaleihin haittaa se, että osan puolueista kannatusprosentteja ei julkaistu. Tämä oli Hesarilta huonoa yleisönpalvelua.

 

Kuinka paljon yleispolitiikka vaikuttaa kuntavaaleissa? Väitän, että monelle äänestäjälle paljon. Monet äänestäjät eivät kykene erottamaan valtion, kunnan ja jopa yksityisten yritysten asioita toisistaan. Eivätkä puolueet ole kovinkaan innokkaita näitä eroja selventämään.

 

Uutisissa näytetään painottavan perussuomalaisten kannatuksen laskua. Tämän rinnalle kannattaisi nostaa keskustan poliittinen jämähtäminen. Johtajavaaleista ja kuntauudistuksen ympärille nostatetusta metelistä huolimatta puolueen kannatus ei ole lähtenyt toivottuun kasvuun. 

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu