Odotetun kaltainen galluptulos

Johan olisi ollut ihme, jos demarit eivät tässä vaiheessa vaalikautta olisi kannatustaan nostaneet. Nyt se on karvan verran ohi kepun HS:n uusimassa gallupissa. Sdp 21,7%, Kesk 20,9%, Kok 17,7%, Vihr 11,3%, Ps 10,8%, Vas 8,4%, Rkp 4,3%, Kd 3,5%.

Hallituksen politiikka on ollut etupainoista menojen karsintaa ja se näkyy tuloksessa. Kokoomuksen osalta notkahdus menee puheenjohtajan piikkiin. Tiedustelukaudella mieleen jäivät enemmän anteeksipyynnöt kuin mikään muu, silti notkahdus on pieni eduskuntavaalien tulokseen 18,2% nähden.

Kokoomuksen notkahdusta ei voi verratakaan perussuomalaisten putoukseen puolueen kannatushan oli vaaleissa peräti 17,7%. Syynä lienee, että osa äänestäjistä ei tiennyt keitä äänestivät tai sitten uskoivat ihmeeseen. Nyt tätä ihmettä tarjoavat demarit, joiden kannatus vaaleissa oli 16,5%.

Keskustallakin on lievää alamäkeä vaalitulokseen 21,1%  nähden. Mutta usko insinööriin on vielä kova vaikka vatulointi  ja susien määrä alkaa jo arveluttaa.

Varsinainen vasemmisto, joksi nykyisin on kai luettava vain Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat nekin hyötyneet hallituksen politiikan etupainotteisuudesta. Vihreiden kannatuksen oli vaaleissa 8,5% ja Vasemmistoliiton 7,1%. Vasemmistoliiton kannatusta on saattanut nostaa alkava puheenjohtajakisa,

Rkp näyttää menettäneen hiukan sitä kannatustaan, jonka se sai ehkä Haglundin natomyönteisyydellä vaaleissa, jolloin tulos oli 4,9%. Kd osana näyttää olevan erämaataival puheenjohtajan vaihdoksesta huolimatta tulos mielipidemittauksessa oli sama kuin eduskuntavaaleissa.

Kaiken kaikkiaan oppositio menestyi mittauksessa, mutta vaaleihin on pitkä matka.

 

 

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu