Kuolleet sielut ja isäntävalta

Uuden Suomen Aamulehdestä lainaama tieto, että puolueissa on paljon ”kuolleita sieluja” ei yllätä, näin on perinteisesti ollut kaikissa valtionapuun rahoituksensa perustavissa järjestöissä. Jäsenmäärä oli aikanaan valtionavun yksi peruste, sitä sitten, sattuneesta syystä, rukattiin ottamalla perusteisiin ”yhteiskunnallinen vaikuttavuus.” Nyt jäsenmäärällä lienee enemmänkin propagandakäyttöä. Ollaan, niin kansanliikettä, vaikka oltaisiinkin enimmäkseen jäsenkortistoa.

Hiukan minua ihmetytti tuo Keskustan tilanne, vain joka neljäs on maksanut jäsenmaksun. Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan Ari Utterin selvitys avaa asiassa, vielä toisen juonteen. Hän kertoo, että:” yhdellä jäsenmaksuvaltakirjalla voi olla useampi henkilö. Esimerkiksi perheen isäntä voi maksaa ja samalla valtakirjalla voivat olla emäntä ja omat vanhemmat tai omat yli 15-vuotiaat lapset.” Epäilemättä, näin on ollut. Mutta, ainakin minä olen ollut siinä uskossa, että kepu olisi jo luopunut tämmöisestä, siirryttäessä uudelle vuosituhannelle. Nyt kannattaisi maaseudulta kotoisin olevien selvittää, ovatko he kepulaisia tietämättään.

Poliittisen puolueen jäsenyys leimaa ihmisen. Mielestäni nyt esiin pulpahtanut ”kuolleiden sielujen ja isäntävallan” ongelma ei ole ihan kevyesti sivuutettava asia. Se liittyy itsemääräämisoikeuteen, tietosuojaan jne. Konsulit valvokoot, oikeusministeriön suunnassa.

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu