Vastaamisen vaikeus

Globaalimaailma, jossa taloudelliset kytkökset yritysten kytkökset maasta toiseen ovat vahvat tekevät mutkistavat vastaiskun tekemistä silloin kuin toisen valtion tekemää rikosta pidetään selvänä. Nyt meillä on tämä Venäjän ja Yhdistyneiden Kuningaskuntien välinen tapaus. Miten britit päättivät Venäjää rankaista, kevyesti. https://www.verkkouutiset.fi/karkotuksia-suhteet-jaihin-britannia-vastaa-voimalla/

 

British Petroleumin omistukset Venäjällä ja Lontoo finanssikeskuksena lienevät syys pidättäytymisestä todella tuntuvista toimista. Rahaa ei riskeerata. Ei meilläkään yksikään hallitus olisi valmis uhraamaan Fortumin Venäjän voimaloita, Hanhikiveä, Finnairin Aasiaan Venäjän kautta suuntautuvia reittejä tai Kaakkois-Suomen ostosmatkailua, jos se joutuisi samanlaisen hyökkäyksen kohteeksi kuin britit näyttävät joutuneen.

 

Kynnys käyttää kemiallista asetta on alentunut, jo todella matalaksi. Syyriassa sen käyttö on mennyt lähes rankaisematta. Nyt Yhdistyneissä Kuningaskunnissa tapahtunut on kuitenkin poliittiseltaan varallisuudeltaan Assadin tekoja vaarallisempi. Kohde oli ydinasevalta, natomaa ja toistaiseksi vielä Euroopan unionin jäsen. Kostaakseen tehokkaasti se tarvitsisi solidaarisuutta kumppaneiltaan, Taloudellinen vastaisku omin voimin, on Yhdistyneille Kuningaskunnille liian raskasta osuessaan varmuudella osittain omaan nilkkaan. Natosta tuskin koston välineeksi on. Ydinsodan kynnys on korkea. Sotaan ei niin vain ryhdytä, vaikka jäsenmaa olisikin rajoitetun sotatoimen kohteena. Pakotteita sen sijaan voidaan kiristää, jos Yhdistyneiden Kuningaskuntien kumppanit siihen suostuvat.

 

Parasta tietysti olisi, että myrkkyiskun syylliseksi paljastuisi, joku muu taho kuin Venäjä tahallaan tai huolimattomuuttaan myrkkyjensä vartioimisessa.

 

Nyt Venäjän suhteet länteen heikkenevät entisestään samalla lietsoen piiritetyn maan tunnelmaa sen sisällä, Sellaisella vastenmielisellä tunnelmalla on varmasti hetkelliset hyödyntäjänsä. Pitkällä tähtäimellä tällaisesta tilanteesta ei hyödy kukaan.

 

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu