Riihi heikentää hallitusta

Rinteen hallitus kompuroi kohti budjettiriihtä. Hallituksen kannatus on mielipidetutkimusten mukaan laskussa, viimeksi Ylen julkaisemassa https://yle.fi/uutiset/3-10954150 . Vaarallisempaa kuin mielipidetutkimukset hallitukselle on, jos hallituspuolueet ottavat liian vakavasti hallitusohjelmaansa keräämänsä lupaukset.

 

Erityisen hankalaksi muodostunevat vihreiden ja keskustan välit. Vihreät ottavat herkästi nokkiinsa ja keskustalla on puheenjohtajaongelma. Keskustan on valittava puheenjohtaja kahden vaisun vaihtoehdon väliltä.

 

Demarit näyttävät luovivan vihreiden ja keskustan välillä ja sotkeutuvan työmarkkinasoppaan, jossa on monia demareiden omia kokkeja.

Budjetin hallitus saa varmasti tehtyä, mutta budjettiriihestä hallitus lähtee heikentyneenä.

 

 

Voi olla, että hallituksen liimaksi osoittautuu keskusta. Perinteinen puolue pitää viimeisi voimin vallankahvasta kiinni, vaikka kannatus edelleen heikkenisi. Hallitushan on se paikka, jossa jotain voi saada aikaan. Oppositiossa se on vaikeaa ja siksi sinne ei kannata pyrkiä.

 

Hallituksen kaatuessa uusiin vaaleihin tuskin mentäisiin. Perussuomalaisia tuskin hallitukseen otettaisiin, mutta kokoomus voisi hiukan hankalasti, mutta sittenkin sinne nyt sopia.

 

Keskustan puheenjohtajakisa on vienyt julkisuudessa kaiken huomion. Vähintään yhtä tärkeää ja pitkällä tähtäimellä tärkeämpi on kokoomuksen puoluesihteeri valinta. Oppositiossa puoluesihteeri ei ole mikään toimistopäällikkö, vaan kentän vetäjä ja puoluehallituksen nyrkki. Oppositiossa puoluetoimiston merkitys kasvaa. Puoluesihteeri valinta voi olla ja varmaan onkin linjavaali, vaikka sitä ei ehkä sellaiseksi ajatella.

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu