Aiheellinen huoli

Harvoin on aihetta rinnastaa suomalaista politiikkaa Yhdysvaltain vastaavaan. En tässä tarkoita Soinia ja populismia vaan Trumpia ja Haavistoa. Kumpainenkin päättäjä on maansa edustuksellisten hallintoelinten tutkittavana asioissa, joista seuraukset voivat olla tutkittavalle vakavat ja taustajoukoille hankalat.

 

Itse tutkittavien asioiden vakavuuden lisäksi ja ehkä vielä tärkeämmäksi kysymykseksi nousee tutkijoiden kyky erottaa juridiikka päivän politiikasta. Yhdysvaltain osalta yleinen käsitys on, että republikaanit pelastavat Trumpin senaatissa oli syytteisiin aihetta tai ei.

 

Meillä ulkoministerin toimia tutkii perustuslakivaliokunta. Sen kyky erottaa juridiikka ja politiikka tullaan mittaamaan tarkasti. Toivottavaa on, että valiokunnan päätös olisi aikanaan yksimielinen. Nyt vallitseva poliittinen ilmapiiri, jossa kirpeä oppositio hyökkää hapuilevaa hallitusta kohtaan huolettaa.

 

Asian vakavuus ja ehkä ja mahdollinen ilmapiirin tiedostetaan esim. HS:n tämän aamuisessa sangen taitavasti muotoilussa pääkirjoituksessa https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006372409.html

 

Mitä mieltä olette löytyykö perustuslakivaliokunnasta selkärankaa vai koetaanko se politiikan pelivälineeksi kuten soten kohdalla tuntui käyneen?

 

 

 

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu