Ankaran näkökulma

Sopimuksissa se, jolla on tulkintaetuoikeus, on vahvoilla. Suomen, Ruotsin ja Turkin sopimuksen osalta se on Ankarassa kokoontuvalla Turkin parlamentilla, joka halutessaan voi estää Suomen ja Ruotsin jäsenyyden Natossa.

Se mitä Suomi ja Ruotsi neuvotteluissa saavutti on, että Turkki lupasi olla estämättä Suomen ja Ruotsin kutsumista Naton jäseniksi, ei muuta.

Kutsua seuraavat jäsenyysneuvottelut ja sitten ratifiointikierros kolmessakymmenessä natomaassa.

Turkkilaisten tulkinta sopimusten sisällöstä, jota ei voi sivuttaa, näyttää uutisten mukaan tältä Turkkilaismediat julkaisivat listan asioista, joihin Suomi ja Ruotsi sitoutuivat päästäkseen Natoon | Yle Uutiset

Epäilemättä jotkut ehdoista, joita ne tosiasiassa saattaisivat olla, ovat kiusallisia. Saa nähdä, miten pitkälle tosiasioiden tunnustamisessa ollaan valmiita menemään. Helpompaa sen luulisi olevan Suomessa kuin Ruotsissa.

Jos turvallisuuteen liittyviä lakeja katsotaan tarpeelliseksi kehittää natojäsenyyttä ajatellen, niin eiköhän tämä lähde liikkeelle ihan omasta tarpeestamme. Voi olla, että mitään ei tarvitse tehdä koska tulkinnat elävät aina ajassa.

Suomen ja Ruotsin etu on, että jäsenyys Natossa toteutuu. Ensimmäinen askel on otettu, mutta vielä ei olla perillä.

+6
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu