Antti Rinne ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin

Antti Rinne lupasi päänsä pantiksi, jos ei elokuussa ole 30.000 uutta työllistä. Tarkennettunakin lausunto on sellainen, että se saattaa hyvinkin antaa aiheen hirtehiseen farssiin, jos vain rohkea käsikirjoittaja löytyy.

 

Rinteen lausuntoja on kritisoitu omistakin riveistä, niin kansanedustajien kuin työmarkkinaihmisten taholta. Minusta tuntuu, ettei Rinteen, vaikka hän pääministeri onkin, puheisiin kannata aina suhtautua kovin vakavasti.

 

Sen sijaan on huolestuttavaa, jos pääministeri ottaa kovasti itseensä saamansa arvostelun. Olettaisi Rinteellä olevan vanhastaan niin paksu nahka, ettei selkärankaakaan juuri tarvitse.

 

Sen sijaan minusta Antti Rinteen toiminta EU- puheenjohtajamaan edustajana ei anna aihetta moitteeseen. Rinne antoi tavatessaan presidentti Macronin briteille 12 päivää aikaa toimittaa muutosehdotuksensa Brexit– sopimukseen. Veto oli poliittisesti taitava, oli se sitten Rinteen tai Macronin aloitteesta tehty. Britannian hallitus kaipasi kirittämistä ja nythän joitain ehdotusten tapaisia on Brysseliin lähetetty. Sekin on selvää, että jäljelle jäävät EU-maat tarvitsevat aikaa tuumailla, mitä brittien kansassa olisi tehtävä.

 

Tuskinpa EU brittejä jäsenyydestään lähtee erottamaan, mutta tuskin se brittien edessä taipuukaan. Unionin kannalta on jo periaatteessa yhtenäisyyden kannalta tärkeää, että pientä jäsenmaata Irlantia ei hylätä. Tämä voi olla vaikeaa niiden ymmärtää, jotka näkevät unionin vain kauppapolitiikan välineenä, kuten britit siihen liittyessään ja sen jälkeenkin näyttävät kuvittelevan.

 

Sen, että Suomen pääministeri on saanut jonkun verran arvostelua aikataululausunnosta brittien piirissä voi pistää kansallisen uhon nostatuksen piikkiin. Hankalassa tilanteessa muistetaan helpommin, että Rinne on pikkuisen maan pääministeri ja unohdetaan hänen asemansa EU:n -puheenjohtajamaan pääministerinä. Unioni ei ole vain isojen leikkikenttä, vaikka sitä onkin monen vaikea muistaa.

 

 

 

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu