Biden näyttää voittaneen

Bidenin voitto antaa uskoa, että Yhdysvaltain osalta palaamme kansainvälisessä politiikassa normaaliin ennustettavaan elämää ensi tammikuusta alkaen. Se ei tarkoita, etteikö rauhan rikkoja riittäisi maailman johtajissa, joista aika monelle syytesuoja on vallasta luopumisen edellytys.

 

Yhdysvaltain politiikassa näin tuskin käy. Trump on useaan otteeseen esittänyt syytöksiä vaaliväärinkäytöksistä, mutta toistaiseksi todisteet puuttuvat.  Turvallisuuspalveluilla tulee olemaan kädet täynnä työtä tämän vaalikamppailun jäljiltä. Ilmapiiri näyttää olevan kovin kiihottunut.

 

Bideniä pidetään sinä demokraattina, jonka uskotaan tulevan toimeen republikaanien kanssa. Saas nähdä. Jos republikaanien kanssa jonkunlaiseen sopuun Biden pääse ongelmaksi saattaa muodostua demokraattien vasemmisto. Kamala Harris joutunee varapresidenttinä huolehtimaan siitä, että vasenlaita ei riehaannu. Yhdysvalloista ei tälläkään vaalituloksella tule sosialidemokratiaa.

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu