Eduskunta korjatkoon virheensä

Minusta eduskunnan puhemiehen Anu Vehviläisen ehdottama menettely huolimattomuudesta tapahtuneen lainsäädäntövirheen korjaamisesta on vaarallinen. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5b0d917b-daf2-448c-9726-ec4e6ae588a8

Jos tämmöinen virheiden korjaaminen Vehviläisen esittämällä tavalla tulee tavaksi, niin lainsäädännön uskottavuus kärsii. Se on kärsinyt jo nyt lainvalmistelun osalta. Eduskunta on päästänyt läpi lainmuutoksen, eikä sen korjaaminen oikeusvaltiossa voi tapahtua ”ei vaisiskaan”- metodilla, vaan uudella lainsäädännöllä.

Virheen läpimeno osoittaa, että asianmukaisessa huolellisuudessa on ollut vakavia puutteita lainsäädäntöprosessin kaikissa vaiheissa. Kun kyse on niinkin kansalaisille tärkeistä laeista kuin esim. kansaterveyslaki olisi syytä ottaa hattu käteen, pyytää anteeksi ja korjata virhe oikeassa järjestyksessä. Eduskunta voi muuttaa lomasuunnitelmiaan korjatakseen tämän hölmöilyn.

 

+17
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu