Eipä hötkyillä

Euroopan komissio on julkistanut ilmastopakettinsa. Julkistamisesta on pitkä matka siihen, että paketti pantaisiin käytäntöön. On vain luonnollista, että erilaiset edunvalvojat ja poliittisen identiteettinsä suunnitelman osa-alueen kiinnittäneet poliitikot älähtävät jo tässä vaiheessa.

Ilmastopaketista on käytävä avoin yhteiskunnallinen keskustelu. Näkemykset lienevät kansan ja eliitinkin kesken kaikkea muuta kuin yhteneväisiä. Sen metsänkin osalta omistajien kannat saattavat poiketa suurestikin. Autoilun ja asumisen mahdollisesti kasvat kustannukset tarvitsevat nekin oman arvionsa, lähinnä siltä osin onko kompensaatioihin aihetta kotimaisille kuluttajille, eurooppalaisesta puhumattakaan.

Paketin hionta varsinkin kansallisten hallitusten toimesta yhdessä tehty on hankalaa. Eri hallituksilla on erilaiset kotoiset paineet ja ne hiovat paketista sellaisen kuin se komission esityksenä lopulta tulee olemaan. Suomen hallituksen on vain osattava pelata pelissä, jossa on 27 pelaajaa ja löydettävä liittolaisia ja ehkä myös joustovaraa omissa kannoissaan ja kauppatavaraa.

Joka tapauksessa ennen kuin ilmastopaketti käy läpi koko myllytyksen ja saa tarkoitettua sitovuutta on turha vielä repiä pelihousuja. Pistetään parhaat lobbarit peliin ja rauhoitutaan kehittämään yritysmaailmaamme kilpailemaan keinoista lyödä rajoituksilla rahoiksi.

 

+2
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu