Eipäs hötkyillä

Ei ole mitään järkeä puhua Kremlin pussiin osoittamalla yletöntä huolestumista vähäisestä joukosta paperittomien maahanmuuttajien suhteen. Uskon näet, että tämmöisellä puheella vain innostetaan Venäjän viranomaisia lisäämään laitonta maahanmuutto Suomen ja sen kautta muualle länteen. Samalla Venäjää palvellaan levittämällä huolta väestön keskuuteen. Klikkijournalismi niin somessa kuin muuallakin on tässä asiassa Putinin asialla.

 

Se, että lait ovat ajan tasalla tarvittaessa rajojen sulkemiseen on hyvä asia, jos tarve sitä vaatii. Tosin jos väkeä alkaa vyöryä metsien kautta niin lait evät asiaa ratkaise, kylmä ja luminen talvi sen sijaan voi olla tehokkaampi este.

 

Kuinka moni luvaton rajanylittäjä todella tarvitsee kansainvälistäsuojelua, on tietysti aikaa vievää selvittelyä vaativa prosessi. Pakolaiskeskuksia voi tarvittaessa käynnistää taas uudelleen siitähän on jo kokemusta.

 

Itse epäilen, että nämä venäläisen yhteiskunnan jättäneiden ulkolaisten syyt ovat moninaiset eivätkä aina kunniallisetkaan, siis viranomaisilla on edessään selvittämistyötä. Pelättävissä on, että luvattomasti massamme oleskelevien määrä kasvaa, kun karkotuksetkin saattavat tökkiä. Jotkut saavat jäädä ja etsiä paikkaansa yhteiskunnassamme.

 

Suomi ja sen poliitikot ovat hölmöilleet suhtautuessaan nihkeästi ajatukseen taakanjaosta pakolaisten suhteen EU:ssa. Organisoitu kansainvaellus Venäjältä on ollut samanlainen uhka kuin Välimeren yli tapahtuva. Voi olla, että omaan napaan tuijottaminen kostautuu nyt, jos tilanne eskaloituu. Se on sanottava, ettei mainittu typeryys koskenut vain Suomea, vaan muitakin maita, joissa populisteilla on politiikassa merkitystä.

 

Venäjän hallitus tuskin laittomien maahanmuuttajien ohjaamista rajoillemme myöntää, eikä ole tarvettakaan. Kyllä Suomen kansa tietää.

 

Poliitikoilta voisi edellyttää profiilinnosto puheiden sijaan, päätöksiä, joilla kokonaisturvallisuutta vahvistetaan. Hyvää on, että erilaisia turvallisuustietoisuutta kohottavia kursseja ja harjoituksia on järjestetty myös siviilihallinnon eri portaille lisättyjen kertausharjoitusten lisäksi.

 

Rajantapahtumissa ensisijainen tuki on haettavissa unionin ja Frontexin kautta. Ulkoministerimme on toiminut oikein informoidessaan orastavasta ongelmasta unionikumppaneitamme. Natollekaan rajan tapahtumat tuskin ovat jääneet huomaamatta.

 

Jos nyt esillä olevasta rajaongelmasta voisi ulosmitata jotain hyötyä, niin ehkä se auttaa potkimaan liikkeelle investointipäätöksiä puolustusteollisuuteen. Sen teollisuuden lisäämisen tarve tuskin lähiaikoina vähenee.

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu