Eläkeläiset lähdössä demareista?

 

Demareiden kannatus laski viimeisimmässä mielipidetutkimuksessa kaksi prosenttiyksikköä. Kannatus on laskenut erityisesti yli 65-vuotiaiden joukossa https://yle.fi/uutiset/3-11523136 . Kannatuksen lasku juuri vanhemmassa ikäluokassa on mielenkiintoinen muutos. Demareiden jäsenrakenne on tunnetusti vanhempaan väkeen painottuva. Puolueen jäsenet ja kannattajat ovat tietysti hiukan eri asioita kaikissa puolueissa. Liikkuvia äänestäjiä on entistä enemmän. Vanhempaa väkeä tosin on pidetty mielipiteiltään melkoisen vakaina.

 

Demareiden johto on nyt nuorehko, mutta sillä tuskin on tuollaista vaikutusta puoluekannatuksen heikkenemiseen. Olisiko niin, että vanhempi väki näkee, että demareilla ei ole tarjolla heille kurjuutta kummempaa? Demarit ovat aina olleet jakopuolue. Nyt jakovaraa ei juuri ole. Pikemminkin jaettava supistuu. Ehkä osa lähteneistä näkee, ettei Marinista ole talouden kakkua kasvattamaan, vaan lähinnä käymään kansalaisten kukkarolla. Puheet kuuden tunnin työpäivästä saattavat epäilyttää.

 

Voi tietysti olla, että myös koronakriisin hoito on menettänyt hohtoaan. Demariministerien touhu on useinkin vaikuttanut lähinnä sekoilulta, silloin kun on ollut kyse käytännön toimista. Esiintymistaidolla, jota Sanna Marinilla kieltämättä on, pärjää pitkään, mutta ei puolue voisen varassa loputtomasti roikkua.

 

Minne eläkeläisdemarit ovat sitten menneet? Veikkaan katsomoa ja perussuomalaisia. Ehkä on käymässä niin, että on tapahtumassa kierrätystä, demareista vanhempaa väkeä siirtyy perusuomalaisten kannattajiksi ja perussuomalaisista työikäisiä miehiä siirtyy kokoomuksen kannattajiksi.

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu