Eurooppa-linnoitusta rakennellaan?

Eurooppalaisten maiden kannanotoista päätelle moni maa olisi valmis hyväksymään ajatuksen Eurooppa-linnoituksesta. Termi tunnetaan ehkä paremmin saksankielisessä ”Festung Europa” muodossa.  Toisen maailmansodan aikana, jolloin siihen uskoteltiin, se ei toiminut. Nyt se nousee aina esille pelättäessä pakolaisaaltoa.

 

Itävalta kieltäytyy kokonaan uusista afgaanipakolaisista ja nihkeyttä on muuallakin, joten unionin jäsenmailla ollaan nyt tarjoamassa tukea rahan muodossa, jos vapaaehtoisia pakolaisten vastaanottoon löytyisi. EU lupailee rahaa maille, jotka ottavat vastaan afganistanilaisia – verkkouutiset.fi  EU-tukea on jo ainakin epäsuorasti käyttää linnoittamiseen aidanrakentamisen muodossa unioni rajoilla.

 

Pakolaisten vastaanottaminen on unionimaissa sisäpoliittinen kysymys. Äänestäjien mielissä pakolaiset ja laittomasti maahan pyrkivät siirtolaiset menevät suloisesti sekaisin, mutta se sopii hyvin Purran tyyppisille poliitikoille.

 

Varmasti useimmat ovat sitä mieltä, että pakolaisia tulisi auttaa heidän lähialueillaan ja niin varmasti tulee valtaosin tapahtumaan. Useat ovat myös sitä mieltä, että kiintiöpakolaiset ovat ok ja että, vähintään nyt Suomeen luvatut meille palveluksia tehneet perheineen ovat selvä tapaus. Kysymys kiintiöpakolaisuudesta ja omin voimin rajalle tulleista turvapaikanhakijoista on poliitikkoja erottava tekijä. Meillä ei esim. ole kiintiöpakolaisia Venäjältä, mutta pakolaisia on.

 

Eurooppa tarvitsee yhtenäistä siirtolaispolitiikkaa, niille, jotka haluavat muuttaa tänne asumaan ja työtä tekemään. Oleskelu ja työlupaa olisi kyettävä hakemaan jo unionin ulkopuolella nykyistä helpommin. Turvapaikanhakijoiden osalta jako tulisi suorittaa kunkin unionimaan kantokyvyn mukaan. Tästä sopiminen lienee melkoisen väännön takana, mutta voisi olla viisas ratkaisu. Jos paine unionin rajoilla kasvaa, sitä ei pitkään voida tilkitä rahalla ja silloin Eurooppa-linnoitus voi muuttua tosiasiaksi.

+5
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu